Filmele românești ce intră în cursa pentru Festivalul de la Cannes 2024. Ilie Năstase va fi elogiat pe covorul roșu!

Două producții românești intră anul acesta în cursa celei de-a 77-a ediții a Festivalului internațional de Film de la Cannes, cel mai important festival cinematografic european.

Este vorba de lungmetrajul ”Trei kilometri până la capătul lumii”, al regizorului Emanuel Pârvu, și ”Nasty” (VIDEO TRAILER), documentarul despre cariera gigantului sportiv Ilie Năstase (regizat de Tudor Giurgiu). Filmul, recent intrat în cinematografele din România, a fost inclus la ”proiectii speciale”, în cadrul festivalului sus amintit care va avea loc între 14 și 25 mai a.c.

Ieri s-a anunțat oficial selecția producțiilor festivalului la care va fi prezent și starul de origiene română Sebastian Stan (care îl întruchipează pe Donald Trump în filmul ”The Apprentice”), recomandat de lumea comercială a filmului, Hollywood.

Filmele românești ce intră în cursa pentru Festivalul de la Cannes 2024! ”Trei kilometri până la capătul lumii” a fost filmat în Delta Dunării, îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Cirporian Chiujdea, Adrian Titieni, și descrie povestea unui adolescent dintr-un sat izolat care, prin eforturile părinților, pleacă să facă școala la oraș.

Și ”Nasty” ajunge la Cannes, locul unde legendarul sportiv Ilie Năstase este considerat o personalitate. La povestea primului lider al din istoria tenisului și-au adus aportul și Boris Becker, Rafael Nadal ori Jimmy Connors.

La Festivalului Internațional de film de la Cannes 2024 se anunță o concurență puternică pentru obținerea prestigiosului trofeu. În cursă se află și ”Megapolis”, al lui Francis Ford Coppola, ”Kinds of Kindness” (regizat de Yorgos Lanthimos), ”Of Canada” (Paul Schrader), ”Emilia Perez” (Jaques Audiard), ”Parthenope” ( Paolo Sorrentino) și ”The Shrouds” (regizat de David Cronenberg). În afara competiției va avea loc premiera noii suprproducții franceze ”Contele de Monte Cristo”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed