Time Warner, în discuţii pentru vânzarea celor mai multe dintre revistele sale

0

Potrivit acestor surse, grupul ar dori să păstreze doar Time, Fortune şi Sports Illustrated şi să vândă toate celelalte titluri pe care le deţine, printre care se numără şi People, considerată cea mai profitabilă revistă din lume.

 

Una dintre sursele citate de Fortune spune că există deja un „cumpărător serios”, al cărui nume nu a fost dat publicităţii. Însă Wall Street Journal scrie că este vorba de grupul american Meredith, care editează deja mai multe titluri dedicate femeilor şi familiei.

 

Time Inc, filiala care grupează revistele Time Warner, nu a dorit să comenteze, în timp ce compania mamă nu a răspuns întrebărilor AFP privind acest subiect. Reprezentanţii grupului Meredith nu au putut fi contactaţi până la ora difuzării acestei ştiri.

 

Time Inc. nu a fost scutit de criza presei scrise, nereuşind să se adapteze concurenţei crescânde reprezentate de publicaţiile online. La sfârşitul lui ianuarie a anunţat că doreşte să elimine 6% din personal, adică 480 de angajaţi.

 

Time Warner şi-a redus deja activităţile în ultimii ani, separându-se de operatorul de cablu Time Warner Cable şi de grupul de internet AOL în 2009.