Țiriac are cel mai puternic Mercedes ”de oraș” făcut vreodată /FOTO! A plătit 2,8 milioane de euro în avans pentru mașina cu motor F1

0

Mercedes AMG One, cel mai puternic și tehnologizat supercar făcut vreodată pentru oraș, cu motor adaptat de la Formula 1, fost livrat în România. Sunt doritori nerăbdători în lume care plătesc 5 milioane să conducă așa raritate.

Râvnita bijuterie auto de către mulți miliardari ai lumii a costat 2,8 milioane de euro însă problema este timpul de așteptare pentru fabricarea sa. Proprietarul uneia dintre cele mai bogate colecții de automobile din Europa, Ion Țiriac a plătit în avans bolidul. Românul se numără printre primii proprietari ai mașinii cu motor V6 Hybrid E-Turbo de 1600 cc (ce dezvoltă o uimitoare forță de 1.063 cp)  având în vedere că abia anul acesta, după doi ani de așteptare și patru de la anunțarea proiectului, Mercedes AMG One a intrat în fabricație.

Țiriac are cel mai puternic Mercedes ”de oraș”! „Ideea producătorului exista din 2017, însă fabricarea acestei maşini a întârziat. Ea a fost lansată în 2022. Mercedes-AMG One costă 2,8 milioane de euro, iar aceasta pe care o vedeţi este numărul 84 din cele 275 care se vor fabrica. Acest model se găseşte şi pe piaţa liberă şi se vinde cu 5 milioane, dacă se găseşte. Este însă ceva unic, pentru că este o treabă care se întâmplă numai pe circuitul de Formula 1, dar acum se poate utiliza şi pe stradă”, a spus Ion Țiriac, miliardarul ce a prezentat public ultima sa achiziție.

Din rândul celor care au comandat bolidul ce a intrat în clubul Țiriac Collection se numără actorul american Mark Whalberg ori pilotul David Coulthart.