x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

TOATE rețelele mari de prostituție și cerșetorie sunt PROTEJATE!

Sociologul Gelu Duminică a declarat la Digi24 că „România știe foarte bine unde sunt rețelele de trafic” pentru că „toate rețelele mari sunt fie girate, fie tolerate, fie susținute de gulerele albe”.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.08.2019, 14:14

„Cerșitul a existat întotdeauna și este o zonă de exploatare a resurselor marginale, specifică unei categorii sociale, dintotdeauna. De când a existat omul pe pământ: unii au existat la mila celorlalți.

 

Acum că, din păcate, statul nostru spune că nu știe situația, e parțial adevărat, pentru că există studii, analize, instituții care se ocupă de acest fenomen. Există Agenția Română Antitrafic – care are toate datele necesare -, există ofițeri specializați, tot felul de instituții care au în mandant astfel de atribuții, inclusiv Direcția Protecția Copilului. Faptul că ele nu-și fac treaba, e oarecum în românismul cu care din păcate ne-am obișnuit.

 

De fiecare dată când apare un caz macabru se întâmplă nu arată decât nemernicia noastră și a instituțiilor și a societății în general. Vedem cerșetorii pe străzile Bucureștiului în același loc de ani de zile.

 

Faptul că dai bani unui om în nevoie, inclusiv cerșetorului, sau dacă este încurajarea unui flagel. Este o dezbatere peste tot în lume. Unele state în momentul de față se gândesc și au în dezbatere, inclusiv cele nordice, pentru a interzice cerșitul.