x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(8) "companii"

Tocmai s-a semnat prima TRANZACȚIE a anului! Un startup românesc, achiziționat de o companie globală

ThoughtWorks cumpără Gemini Solutions.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.01.2021, 10:17

ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, a anunțat că a încheiat un acord pentru a achiziționa Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță, având centrul de dezvoltare în România.

 

Război total. Rareș Bogdan e la mijloc. Un război cu structuri de tip mafiot

 

Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este o companie care furnizează servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială. Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european. Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

 

PNL, îngropat în datorii. Cât au cheltuit la alegerile parlamentare

 

 

Șerban Țîr, anterior Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.