TOP 10 cele mai scumpe cafele din lume

0
17

Iubitorii de cafea știu foarte bine diferența dintre o cafea scumpă și o cafea oarecare. Gustul ei, textura și aroma merită fiecare ban în plus. Iată care este topul celor mai scumpe cafele din lume.

Cafeaua este o băutură populară care stimulează energia, care este iubită în întreaga lume. Succesul lanțurilor de cafea precum Starbucks își spune propria poveste. Statista.com afirmă că se așteaptă ca piața mondială a cafelei instant să depășească 36,3 miliarde de dolari în 2020. Și probabil că sunteți unul dintre motivele acestei creșteri. Iată cum transformi cafeaua într-o afacere globală de mai multe miliarde, scrie facesonline.com. 

Există multe motive pentru care cafeaua este populară în întreaga lume, nu în ultimul rând miturile și legendele cafelei din spatele originii acestei băuturi. Pentru început, această băutură a fost acceptată de majoritatea religiilor. A devenit utilizat pe scară largă ori de câte ori era interzis alcoolul.

Cafeaua conține cofeină care stimulează mintea și simțurile. Are o aromă minunată care energizează creierul. Cafenelele au devenit centre populare pentru întâlniri, întâlniri și alte activități sociale și de afaceri. De fapt, cafenelele au fost locuri tradiționale pentru interacțiuni sociale în locuri precum Milano, Grecia, Austria și Orientul Mijlociu.

TOP 10 cele mai scumpe cafele din lume

Cea mai scumpă cafea din lume ajunge chiar și la 500 de dolari. Este vorba despre Black Ivory Coffee tradusă Cafeaua Negru de fildeș. Același preț o are și cafeaua Finca El Injerto, iar gustul își spuen cuvântul.

Iată topul celor mai scumpe cafele din lume:

Black Ivory Coffee – More than $ 500
Finca El Injerto Coffee – $ 500
Hacienda La Esmeralda– peste $ 500
Kopi Luwak – $ 160
Saint Helena Coffee – $ 79
Jamaican Blue Mountain Coffee, peste $ 50
Fazenda Santa Ines – $ 50
Starbucks Quadriginoctuple Frap – $ 47.30
Los Planes Coffee – $ 40
Hawaiian Kona Coffee – $ 34