Top 3 companii profitabile din România

Top 3 companii din România

Anul 2023 a fost unul extrem de bun pentru anumite afaceri. Potrivit datelor transmise de Ministerul Finanțelor, au avut loc anumite schimbări în topul celor mai profitabile companii din România.

În topul clasamentului pentru anul 2023 se situează Hidroelectrica. Compania de energie electrică a redevenit firma cu cel mai mare profit net. Cifrele arată că Hidroelectrica a înregistrat un profit aproape dublu față de 2022.

Hidroelectrica a devansat OMV Petrom, care acum se situează pe locul al doilea. Acest top a fost realizat în funcție de datele preliminare transmise de ONRC. Mai exact, cifrele urmăresc datele companiilor care și-au depus săptămâna trecută bilanțul la Ministerul Finanțelor. Aceste date nu sunt finale și pot apărea modificări.

Romgaz, un producător de gaze naturale din România, urcă pe locul trei în clasamentul preliminar. Afacerea a raportat un profit net de 2,6 miliarde de lei în 2023, în creștere cu 4% față de anul precedent. 8,6 miliarde de lei au fost veniturile companiei, în scădere cu 35% față de 2022. Romgaz avea 5.287 de salariați la sfârșitul anului 2023.

Rompetrol Rafinare a înregistrat pierderi anul trecut. După ce în 2022 s-a clasat în top 20 din punct de vedere al profitului. Rompetrol Rafinare a înregistrat pierderi de 550 milioane de lei după ce a avut un profit net de peste 666 milioane de lei.

Companiile deținute de frații Pavăl s-au dovedit a fi destul de profitabile în 2023. Pavăl Holding a raportat o creștere de 52% a profitului net, de la 1,5 miliarde de lei în 2022 la 2,3 miliarde de lei în 2023.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed