Top 3 tehnici de joc pe care trebuie să le cunoști pentru a avea succes la poker 

Indiferent dacă îi spui poker sau că îl numești cel mai smecher joc de cărți, contează prea puțin. Fascinația pentru anterior numita activitate este un adevărat fenomen, iar urmele sale se pot lua în urmă cu câteva secole și de atunci continuă să se schimbe – a se citi evolueze – cât să fascineze generații întregi.

Dacă unii dintre noi vrem să ne testăm norocul, alți găsesc în jocul de poker un mijloc de relaxare, în timp ce există și un alt grup, unul deloc neglijabil, de indivizi care vor să-și demonstreze capacitatea de strategie, inteligentă și cât de iscusiți se pot dovedi în raport cu regulile și rigorile la o partidă de joc. Sigur, mai există și o categorie de persoane care au transformat jocul de poker în adevărată carieră, pentru că aceștia au reușit să-l dovedească și au făcut totul o activitate sinonimă cu câștigurile. 

Sub forme cât se poate de variate și ofertante, pokerul oferă multiple opțiuni de distracție, dar mai ales de socializare, fiind antrenant și provocator. Cu o popularitate alimentată de multiplele menționări și portretizări prin diverse scrieri și seriale, pokerul este oricum dar nu plictisitor. Că este vorba despre versiunea clasică cu jocuri de cărți sau despre versiunea modernă tip poker ca la aparate, surprizele sunt extrem de multe și promit să aducă multe momente de euforie.

Mecanismul de funcționare al jocului de poker

Deși în domeniul de specialitate sunt descrise nenumărate variante de poker, toate au anumite caracteristici esențiale și lucruri în comun. Concret, o mână de poker înseamnă cinci cărți. Ce este important de reținut este faptul că valoarea mâinii este invers proporțională cu frecvența sa matematică; adică, cu cât combinația de cărți este mai neobișnuită, cu atât mâna este mai mare, deci mai valoroasă. 

Jucătorii pot paria că au cea mai bună mână, iar alți jucători trebuie fie să plătească (adică să egaleze) pariul, fie să cedeze, adică să renunțe să mai continue rundă. Jucătorii pot juca și la cacealma, adică doar spun că au cea mai bună mână când de fapt nu o au și pot câștiga prin blufare dacă jucătorii care dețin mâini superioare nu plătesc pariul.

Majoritatea jocurilor de poker folosesc un pachet standard de cărți de joc de 52 de cărți. Cunoașterea regulilor și principiilor de poker oferă o bază bună, dar există zeci de reguli ale casei care pot varia în funcție de locul în care joci. Există forme de poker potrivite pentru orice număr de jucători de la 2 la 14, dar în majoritatea formelor numărul ideal este de 6, 7 sau 8 participanți. 

Obiectivul este de a câștiga „potul”, care este suma totală a tuturor pariurilor făcute de toți jucătorii într-o singură tranzacție. Potul, așa cum am menționat, poate fi câștigat fie având mâna de poker cu cel mai înalt rang, fie făcând un pariu pe care niciun alt jucător nu îl plătește. 

Top 3 tehnici de joc pe care ar trebui să le știi

Există extrem de multe sfaturi care s-ar putea să te ajute în a face un joc de poker mai bun, începând cu faptul că trebuie să începi cu începutul, mai exact prin a fi conștient de lucrurile de bază. Pe lângă asta, trebuie să reții că trebuie să ai un stil mai agresiv, să înveți să ai răbdare, să exersezi cât de mult poți și cât mai variat, să înveți tot ce se poate și de unde se poate. 

La toate aceste sfaturi, mai adăugăm și faptul că trebuie să știi care sunt valorile fiecărei cărți, să fii conștient de unele strategii mai complexe, să știi să-ți gestionezi bugetul cât mai inteligent și mai ales să ai încredere în deciziile pe care le ei, care în primul rând trebuie să fie asumate. 

Totodată, nu exagera cu bluff-ul, rămâi mereu concentrat pe miză, dar mai ales pe ideea de distracție. Însă, dacă ar fi să facem un top al celor mai importante sarcini pe care le ai de bifat la jocul de poker, amintim despre:

  • fii mereu atent la oponenții tăi și studiază-le comportamentul, cât pentru a observa orice slăbiciuni poți exploata dar și pentru a identifica atuurile pe care le au și cum le folosesc. Este esențial să remarci când cel de lângă tine dă semne de oboseală, că se concentrează mai puțin sau că ezită – atunci este momentul să ataci!
  • acordă o mare importanță poziției de la masa de joc, pentru că în funcție de asta îți poți da seama de anumite avantaje pe care le poți explora. În funcție de locul cum ești așezat la masă îți va fi mai la îndemână să lucrezi diverse strategii de la masa de joc, cât mai ales să îți gândești mutările cărților
  • sincronizarea este crucială, pentru că este foarte important nu doar să ai cărți care te ajută, dar trebuie să fii perfect conștient de ce anume trebuie să faci cu ele, cât mai ales când anume. Timpul este crucial în poker, iar analizând diverse situații poți învăța când o situație este favorabilă sau exercită presiune asupra adversarilor în momentele potrivite.

Ce să nu faci atunci când ești într-o partidă de poker

Așa cum există un protocol de urmat când vine vorba despre ce poți face și ce este interzis la un cazino, la fel de bine există câteva reguli nescrise – evidente am spune – în ceea ce privește jocurile de poker. 

Așadar, există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le practici niciodată la o sesiune de poker:

  • nu îți arăta cărțile pe care le ai în timpul jocului, indiferent de persoana cu care joci
  • nu adopta o atitudine prăpăstioasă când ai pierdut și învață din orice ți se ivește
  • nu deranja dealerul în timpul jocului, mai cu seamă cu întrebări inutile
  • nu limita jucătorul care trebuie să ia o decizie și nu îl zori să facă o mutare
  • nu juca fără să acorzi atenție indicațiilor sau a ceea ce se întâmplă la masa de joc

Concluzie

Avem încredere că acum ai câteva informații care să te ajute altfel în tot ce ai nevoie la o eventuală partidă de poker sau câteva lucruri de bază cu care ți-au stârnit curiozitatea, dacă nu ai încercat jocul până acum. Altfel, chiar te încurajăm ca în cazul în care nu ai experimentat o astfel de rundă să primești cu încântare și entuziasm o astfel de propunere, că vei descoperi ceva care te provoacă și te face câștigător în egală măsură, de ce nu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed