Top 5 turnee muzicale cu cele mai mari încasări din istorie: Ce artist a depășit pragul de 1 miliard de dolari

Industria muzicală a cunoscut de-a lungul timpului sute de turnee spectaculoase. Dar numai câteva au generat încasări fabuloase!

Vă prezentăm Top 5 turnee muzicale care au reușit să strângă cele mai mari venituri din istorie, unde regăsim artiști celebri și spectacole grandioase.

5. U2 – U2 360 Tour

Turneul U2 360, desfășurat între 2009 și 2011, a fost un fenomen mondial. Cu încasări de peste 736 de milioane de dolari, acestea echivalează cu aproape 1 miliard de dolari (ajustat la inflația din ultimii 10 ani). Trupa a susținut 110 concerte, atrăgând peste 7,2 milioane de fani. Venitul mediu per concert a fost impresionant, aproape 7 milioane de dolari.

4. Ed Sheeran – The Divide Tour

Între 2017 și 2019, Ed Sheeran a încântat fanii cu turneul The Divide. Cele 258 de spectacole au atras aproape 9 milioane de spectatori și au generat venituri de 776 de milioane de dolari. Turneul a fost un succes uriaș, iar Sheeran a lansat și numeroase melodii noi. Actualul său turneu, Mathematics, promite să schimbe din nou configurația topului.

Top 5 turnee muzicale cu cele mai mari încasări din istorie

3. Coldplay – Music of the Spheres World Tour

În plină desfășurare din 2022, turneul ”Music of the Spheres” al trupei Coldplay (cu care britanicii ”au poposit” și la București) se apropie de încasări de un miliard de dolari. Cu peste 8 milioane de bilete vândute până acum, acest turneu înregistrează cea mai mare cifră de vânzări din ultimii doi ani, demonstrând popularitatea și impactul global al trupei. Mai toate concertele anunțate sunt sold-out.

2. Elton John – Farewell Yellow Brick Road Tour

Turneul de adio al lui Elton John, Farewell Yellow Brick Road, a avut loc între 2018 și 2023, fiind unul dintre cele mai emoționante și așteptate evenimente muzicale. Cu 330 de spectacole și peste 6 milioane de spectatori, turneul a generat venituri de 939 de milioane de dolari. Fanii din întreaga lume au apreciat prezența iconică a lui Elton John pe scenă.

1. Taylor Swift – The Eras Tour

Taylor Swift a făcut istorie devenind prima cântăreață care a generat peste 1 miliard de dolari într-un turneu muzical. Începând din 2023, ”The Eras Tour” a avut o medie de aproximativ 17 milioane de dolari per spectacol, stabilind un nou record în industria muzicală. Succesul acestui turneu reflectă popularitatea imensă și talentul excepțional al artistei.

Aceste turnee nu doar că au adus încasări uriașe, dar au și consolidat statutul acestor artiști în istoria muzicii, oferind experiențe memorabile milioanelor de fani din întreaga lume.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed