TRAGICOMEDIE! Filmul românesc se cară cu sacoșa!

0
38

Regizorul și producătorul de film Tudor Giurgiu a prezentat o situație de revoltătoare ce a avut loc în fața sediului Centrului Național al Cinematografiei. Azi dimineață, toți cei care au dorit să obțină finanțare pentru viitoarele producții cinematografice s-au înfățișat cu scenariile, dosarele și alte acte în sacoșe de supermarket. Asta în condițiile în care se suntem în plină pandemie și se vorbește despre digitalizare.

 

 

Filmul mulțumește Ikea, Lidl, Kaufland

 

Făcând haz de necaz, Tudor Giurgiu mulțumește astfel marilor lanțuri de maagazine care oferă sacoșe bune pentru a transporta dosare cu șină precum și alte documente care nici nu contează și pe care nu le citește nimeni. Digitalizare la Centrul Național al Cinematografiei este problematică din lipsa banilor.

 

 

Netflix a încheiat un acord pentru dreptul de streaming al filmelor Sony, care include şi viitoarele filme Spider-Man

 

 

”Azi, ora 9 dimineața. Stare de fapt a cinema-ului romanesc în pandemie. Mulțumim Ikea, Carrefour, Lidl, Kaufland, Megaimaj, Miele pentru deosebit de rezistentele sacoșe care conțin dosarele de concurs ale viitoarelor filme romanești. Ălea de o să le înjurați peste 5 ani că au luat Urși, Lei, Paralei, că Oscar sigur nu mai prindem. Cam așa se lucrează la noi în cinematografie, pe model dosar cu șină, 5 ex per scenariu + 2 dosare cu date tehnice (multe care nu contează, nu le citește nimeni). Instituția CNC nu are bani nici să treacă strada (de salarii cam pînă prin toamnă așa), d-apoi să viseze la digitalizare și un soft de management documente… Dacă era mai cald precis se punea și de un grătar în față, scăunelul de camping e oricum pregătit. And btw, peste 2 săptămîni, eterna și fascinanta Romanie, superțara pungilor de rafie, e nominalizată la 2 premii Oscar. Propun oamenilor de bine să facem un comitet de acțiune pro-bono pentru eliminarea depunerilor de proiecte hard-copy. Going green, going at least somewhere…”, a scris Tudor Giurgiu pe Facebook.