Trei metode să te programezi la vaccinarea împotriva Covid 19

În ciuda scepticilor, populația din România înregistrează un procent record la nivel european, privind rata de vaccinare și tot mai multe persoane aștaptă cu nerăbdare să se imunizeze.

Autoritățile române au identificat și propun mai multe metode de înscriere și programare la vaccinare, după cum urmează:

INDIVIDUAL

Puteți accesa direct în platforma informatică urmând pașii:

  • https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/  din platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, se accesează meniul ”PROGRAMEAZĂ-TE” sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.a
  • – Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon.
  • – În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză).
  • – În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.
  • – Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.

 

A apărut o nouă formă de COVID în România! Este extrem de contagioasă

 

PRIN APELAREA DSP

Puteți suna la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), operaţionalizată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Cale recomandată celor care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă

  Numărul unic național pentru suport în vederea programării– 021.414.44.25

  • – CallCenter DSP București – 021.795.00.54, 021.9462
  • – CallCenter DSP Constanța – 0241.836.313
  • – CallCenter DSP Ilfov – 021.414.44.22
  • – CallCenter DSP Național – 021.414.44.XX (în funcție de județ – XX reprezintă codul de județ). ex: DSP Timiș – 021.414.44.56, DSP Argeș – 021.414.44.48

CU AJUTORUL MEDICULUI DE FAMILIE

Programarea se mai poate face PRIN INTERMEDIUL MEDICILOR DE FAMILIE, modalitate recomandată persoanelor persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă

Au mai fost identificate câteva căi particulare, anume, PRIN ADMINISTRATOR, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medicosociale și rezidențiale, PRIN APARȚINĂTORI, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani.

 

Maria Dragomiroiu, cu părul în flăcări! Are cea mai lungă podoabă capilară din muzica românească

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed