Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti anunţă că a accelerat etapele de construcţie ale Pasajului Doamna Ghica / Restricţiile de circulaţie de pe şoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie

”Constructorul de la Pasajul Doamna Ghica, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti, anunţă că a accelerat etapele de construcţie ale pasajului, obţinând un avans faţă de graficul propus iniţial.  S-a lucrat în paralel atât la sudura elementelor montate deja în luna decembrie 2022, cât şi la asamblarea la sol a unor noi tronsoane. Parcurgerea acestor etape permite continuarea montajului tronsoanelor tablierului metalic pe două fronturi de lucru distincte din santier, atât în zona intersecţiei, cât şi în apropierea rampei dinspre Piaţa Delfinului”, a transmis, joi, Primăria Bucureşti.

Sursa citată a rpecizat că, pentru că tronsonul tablierului ce traversează şoseaua Colentina nu se va mai realiza la sol – aşa cum era programat – rezultă reducerea duratei de blocare a traficului cu cel puţin o săptămână (pe şoseaua Colentina, sensul dinspre Obor spre Afumaţi).

”În consecinţă, restricţiile de circulaţie de pe şoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie când se va devia traficul pe ampriza liniei de tramvai, iar urmatoarele elemente metalice se vor monta începând cu 1 februarie, sudarea acestora realizându-se la înălţime.

În paralel cu aceste lucrări se lucrează la cel mai complex sector al podului care urmează să fie poziţionat deasupra intersecţiei”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit instituţiei, lucrările vaorinfluenţa traficul rutier după cum urmează:

– Se va menţine actuala restricţie privind blocarea amprizei liniei de tramvai în centrul intersectiei până în data de 28 ianuarie.

– Se va menţine şi anularea trecerii de pietoni a străzii Doamna Ghica pe zona şantierului, astfel încât să se poata lucra în paralel la tronsonul de tablier dinspre Piaţa Delfinului.

– Începând cu data de 30 ianuarie se vor aplica măsurile de restricţie a şoselei Colentina, sensul dinspre Piaţa Obor spre Afumaţi.

”Traficul auto va fi asigurat pe şoseaua Colentina – sens spre Afumaţi – pe trei benzi: una de dreapta spre Piaţa Delfinului şi două înainte spre Afumaţi, pe ampriza liniei de tramvai. Statia de tramvai din intersectia Sos Colentina cu Str. Doamna Ghica, sensul dinspre Obor spre Afumaţi, va fi utilizată ca staţie comună de STB şi autobuzele regionale, pentru preluarea traficului de călători. Totodată, în şantier trebuie să ajungă ultimele patru transporturi cu piese ale tablierului metalic, ultimul fiind programat pentru data de 17 februarie”, a mai precizat Prikmăria Capitalei.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri