Twitter a fost blocat pentru câteva ore, joi, în urma unui atac informatic

0
„În dimineaţa zilei de joi, Twitter a fost victima unui atac. Asemenea atacuri se produc din iniţiativa unor răuvoitori, pentru a perturba şi a face inaccesebile serviciile”, a anunţat, joi, co-fondatorul Twitter, Biz Stone, pe blogul său. După câteva ore în care site-ul a fost blocat, serviciul a fost restabilit.

Twitter, care număra în luna aprilie 17 milioane de utilizatori, conform societăţii ComScore, a anunţat deschiderea unei anchete, pentru a identifica cauza acestor perturbaţii. Citaţi de AFP, purtătorii de cuvânt ai Facebook şi Google au declarat că şi site-urile lor au fost vizate, tot joi, de atacuri informatice.

Twitter, care le permite utilizatorilor să trimită mesaje de 140 caractere sau mai puţin către toate persoanele abonate la flux, a făcut deja să se vorbească despre el, mai ales după atentatele din Bombay sau revoltele de la Chişinău din aprilie. Creat de Jack Dorsey, Biz Stone şi Evan Williams, site-ul, care de ceva vreme câştigă milioane de utilizatori lunar, a primit 32,1 milioane de vizite în aprilie.