UDMR, sub pragul de 5% pentru intrarea în Parlament

Senatorul Gyorgy Frunda susţine pe pagina de Facebook că UDMR nu va atinge pragul de 5% necesar intrării in Parlament. Kovacs Peter susţine că UDMR ar urma să obţină în jur de 4,2% din sufragii.

Analiza UDMR arată că, la ora 14.00, prezenţa la vot a etnicilor maghiari era mult în urma prezenţei medii la nivel naţional. Măsurătorile UMDR arată că doar 17,4% dintre aceştiaar fi votat, adică cu 3,2% mai puţin decât media naţională de prezenţă de 20,6%.

Prezenţa comunităţii maghiare la vot la ora 10.00 era de 3,5%, cu un procent sub media prezenţei naţionale. Potrivit reprezentanţilor UDMR, dacă acest trend se menţine pe tot parcursul zilei există posibilitatea ca UDMR să nu atingă pragul de intrare în parlament de 5%.

„Există o nelinişte în UDMR în ceea ce priveşte atingerea pragului de 5%. Estimările specialiştilor noştri arată că acum suntem sub 5%. Din cauza condiţiilor meteo, populaţia nu se prezintă la vot în număr suficient de mare în judeţele din Secuime, Harghita, Covasna, Mureş, respectiv în Cluj, Sălaj, Bihor şi Satu-Mare. În aceste judeţe ninge în continuare. Sperăm că în a doua parte a zilei să avem o mobilizare mai bună”, a declarat pentru gândul secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed