AcasăEconomieUn administrator al Băncii Carpatica a devenit preşedinte interimar, până la adunarea...

Un administrator al Băncii Carpatica a devenit preşedinte interimar, până la adunarea generală

Acţionarii au fost convocaţi în 14 noiembrie pentru aprobarea noilor organisme statutare ale băncii.

La începutul acestei luni, consiliul de administraţie al Băncii Comerciale Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu în funcţia de director general, în locul lui Nicolae Hoanţă, care ocupa şi funcţia executivă, aprobând totodată o conducere dualistă a băncii, prin directorat şi consiliu de supraveghere.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a afişat în primele nouă luni din 2009 un profit brut de circa 6 milioane lei, în creştere de 4 ori faţă de rezultatul obţinut în intervalul similar al anului trecut, potrivit datele preliminare prezentate recent de bancă.

În perioada ianuarie-septembrie 2008, Carpatica raportase un profit brut de 1,48 milioane lei (407.000 euro). În primele nouă luni ale acestui an, provizioanele băncii au crescut cu 9,1 milioane lei.

Recent, Banca Comercială Carpatica a încheiat o majorare de capital, în urma căreia a reuşit să strângă 26,82 milioane lei, după ce acţionarii au subscris 96% din titlurile nou emise în cadrul unei operaţiuni necesare pentru asigurarea unei rezistenţe mai bune la şocurile macroeconomice şi sistemice

Astfel, noul capital social al băncii va fi de 228,076 milioane lei, împărţit în 2,28 miliarde de acţiuni, cu valoarea nominală de 0,10 lei.

Titlurile Băncii Comerciale Carpatica sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul BCC, iar banca are o valoare de piaţă de 217,35 milioane lei (50,66 milioane euro), aferentă cotaţiei de 0,1080 lei/acţiune, stabilită la închiderea şedinţei bursiere de luni.

Ultimele Articole