Un broker de asigurări a țepuit Ministerul de Interne

0

Un broker de asigurări a țepuit Ministerul de Interne. Astfel că, zeci de mașini de intervenție și ambulanțe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și aeronave ale Ministerului de Interne au circulat cu RCA-urile falsificate după ce un broker de asigurări a emis actele în mod fraudulos.

Bărbatul ar fi obţinut sume importante de bani prin falsificarea polițelor, creând firmei de asigurări un prejudiciu de 708.882,33 lei.

Serviciul de investigații al criminalității economice a făcut percheziții în acest caz. Totul a început după ce o companie de asigurări s-ar fi plâns că a găsit nereguli la peste 100 de polițe RCA emise de acest broker pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov.

”A determinat angajații să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparținând unei autorități publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate”, au declarat anchetatorii pentru gândul.ro.

”În fapt, s-a reţinut că în perioada 06.10.2021-20.09.2022, având acces la platforma electronică de emitere a poliţelor RCA „Webtool” aparţinând unei societăţi de asigurări, în baza contractului de broker de asigurare, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a determinat angajaţii să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparţinând unei autorităţi publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.