Florentina Satmari a murit! A fost unul dintre cei mai mari realizatori de televiziune, ce a lansat sute de vedete

A murit realizatoarea de emisiuni Florentina Satmari, una dintre cele mai respectabile profesioniste în domeniul muzical de la noi.  Datorită ei, sute de cântăreți au avut șansa să cunoască afirmarea în programele televiziunii publice, începând cu anii ’70.

Gică Petrescu, Ioana Radu și Maria Dragomiroiu sunt mari artiști ce au cunoscut consacrarea grație Florentinei Satmari.

Absolventă a Conservatorului ”Ciprian Porumbescu”, Florentina Satmari a ajuns la televiziunea română, la departamentul Divertisment, datorită marelui om de televiziune Tudor Vornicu. De-a lungul timpului a realizat mii de producții de televiziune, în special de muzică populară, fiindu-i tributari mai toți artiștii din garda veche a foclorului românesc. În ultimii ani, Florentina Satmari a realizat gale publice și filme biografice dedicate unor personalități ale muzicii populare, amintim ”Omule, cântecul meu” (Ion Dolănescu), ”Hai neică prin Teleorman” (Floarea Calotă) ori ”Roata Vieții” (Maria Dragomiroiu).

Florentina Satmari (dreapta) alături de Ioana Radu, regina romanței românești

Florentina Satmari a murit! ”A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară,a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public. Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște! Viața este așa de scurtă, ea este formată doar din trăiri și amintiri!”, a transmis Maria Dragomiroiu, buna prietenă a Florentinei Satmari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed