Un loc de parcare închiriat de Primărie a ajuns la peste 10.000 de lei în acest oraș

Un loc de parcare a ajuns la peste 10.000 de lei

În municipiul Botoșani, locurile de parcare rezidențiale se licitează. Cum este peste tot, sunt mai multe cereri decât locuri de parcare disponibile, așa că se poate ajunge în situații aberante.

Zilele trecute a avut loc o nouă licitație publică deschisă, cu strigare. Preţul de pornire, pe an, este de 237 de lei, scrie Monitorul de Botoșani.

Una dintre zonele vizate a fost Bulevardul Mihai Eminescu. Din cauza penuriei de locuri de parcare, un botoşănean care locuieşte în zonă a fost de acord să plătească o sumă uriașă pentru a-şi parca maşina. Acesta ar trebui să plătească 10.910 lei pe an.

„Fiind șase persoane înscrise au licitat pe rând până au ajuns la această sumă. S-au ridicat de la 200 la 300, 400 de lei, nu a fost o sumă minimă, cu toate că noi le-am spus că trebuie să fie pași de 10 lei, au licitat sume mai mari. Pe municipiu este cel mai mare preț la ora actuală. Am mai avut situații și cu 5.000 și cu 7.000 de lei și, da, s-au plătit. Oamenii sunt disperați pentru că nu au locuri de parcare și probabil asta i-a motivat să ajungă la sumele respective”, a declarat Anca-Cristina Bălinișteanu, consilier la Serviciul Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani. În cazul în care botoșăneanul nu va plăti taxa, acesta nu va mai avea dreptul să participe la licitație timp de trei ani.

Un loc de parcare a ajuns la peste 10.000 de lei. Județul Botoșani este considerat unul dintre cele mai sărace din țară. De asemenea, nici orașul reședință de județ nu stă mai bine în topul municipiilor la nivel național. Cu toate acestea, iată că unii oameni își permit să plătească probabil cea mai mare sumă de bani la nivel național pentru închirierea unui loc de parcare al Primăriei.

Articolul integral pe Monitorul de Botoșani

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed