x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.4218
string(6) "europa"

Un oraș european rămâne cu parcurile închise. Ministrul Sănătății a dat răspunsul negativ

Parisul rămâne cu parcurile închise pentru a evita contaminarea cu coronavirus. Ministrul Sănătății a dat răspunsul negativ.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.05.2020, 16:10

Deși mai multe măsuri au fost relaxate începând de luni, locuitorii Parisului mai au de așteptat până când se vor putea bucura de plimbări prin parcurile şi grădinile publice ale capitalei franceze, transmite marţi DPA, citată de agerpres.

Decizia a fost luată  de ministrul sănătăţii, Olivier Veran, care a dat un răspuns negativ solicitării primarului Anne Hidalgo de a le permite parizienilor accesul în parcuri şi grădini, într-unul din oraşele europene cel mai dens populate.

„Nu pentru că nu vrem ca oamenii să poată ieşi să respire aer curat, ci pentru că ar putea fi extrem de tentant, cu soarele pe care îl avem astăzi, să se strângă prea mulţi’, a explicat Olivier Veran la postul BFMTV.

În opinia sa, riscul este prea mare ca, în parcuri, oamenii să nu respecte limita de adunare în grupuri de maximum 10 şi să nu poată respecta regulile de igienă şi de distanţare socială.

Anne Hidalgo afirmase, într-un mesaj pe Twitter, că, date fiind ‘necesităţile parizienilor, pentru că Parisul este un oraş foarte dens’ populat, ar trebui să i se permită să redeschidă parcurile şi grădinile, unde oamenii să se poate plimba cu condiţia să poarte măşti.

Disputa a survenit la câteva ore după ce ministrul de interne Christophe Castaner a dat ordin poliţiei din Paris să interzică consumul de alcool pe malurile Senei şi ale canalului Saint-Martin, după ce grupuri de tineri au luat cu asalt luni seară aceste zone, foarte populare pentru socializare pe vreme frumoasă, după relaxarea măsurilor de izolare.