Un palat de langa BNR, cu o istorie de peste 100 de ani, este vandut la pret redus de executori judecatoresti

Executorul vrea sa obtina 29,4 milioane de lei la licitatia care va avea loc pe 2 septembrie, pretul fiind redus cu 25% fata de cel initial, de 39,2 milioane lei, la care executorul a incercat vanzarea in ultimele luni ale anului trecut, scrie wall-street.ro

 

 

Palatul este vandut la licitatie de societatea de executori judecatoresti Dumitru, Iancu & Asociatii, pentru recuperarea unor datorii de aproximativ 11 milioane de lei pe care Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti le are catre firma de avocati Leaua&Asociatii, arata un anunt al executorului judecatoresc.

 

 

Pe langa sarcinile care greveaza cladirea in favoarea firmei de avocati, asupra Palatului mai au drepturi si DNA, prin sechestru asigurator, in timp ce ANAF sector 3 este inscrisa cu drept de ipoteca legala. Mai multe persoane din conducerea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti au fost trimise in judecata in 2014 pentru fapte de coruptie, inclusiv accesarea frauduloasa de fonduri europene.

 

Astfel, Parchetul are instituit un sechestru asigurator pentru suma de aproximativ 6,76 milioane lei, iar ANAF are de recuperat o creanta de aproximativ 1,83 milioane lei. Statul are prioritate la recuperarea creantelor in astfel de cazuri.

 

Statul roman, prin Ministerul Culturii, are drept de preemptiune si a fost notificat de vanzarea imobilului, arata documentul executorului judecatoresc.

 

 

Palatul de pe strada Ion Ghica, nr 4, are o suprafata construita la sol de 1.600 metri patrati, pe un teren de 2.215 metri patrati. Cladirea, cu subsol, parter, trei etaje si mansarda, are o suprafata utila desfasurata de 5.655 metri patrati. Suprafata este egala cu cea a aproape 100 de apartamente de 2 camere.

 

Daca la licitatia de la inceputul lunii septembrie nu se obtine pretul de pornire si sunt cel putin doi licitatori, la acelasi termen palatul va fi vandut la cel mai mare pret oferit, dar nu mai putin de 30% din pretul de pornire. Adica ar putea fi cumparat cu mai putin de 12 milioane de lei.

 

„Creanta noastra care este in curs de executare silita, in urma incuviintarii instantei, reprezinta valoarea actualizata a onorariilor de avocat datorate si neachitate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti pentru activitatea de asistenta juridica si reprezentare a acestei Camere in doua litigii care s-au aflat pe rolul instantelor judecatoresti, cu privire la revendicarea imobilului care se scoate la vanzare (fostul Palat al Bursei), precum si a unui alt imobil (cladirea Liceului Cerchez)”, au explicat avocartii Leaua&Asociatii in raspunsuri la intrebari transmise de wall-street.ro.

 

 

Litigiile s-au desfasurat pe parcursul mai multor ani, urmand si caile de atac legale si au fost finalizate cu succes in anul 2008 (Palatul Bursei), respectiv 2011 (Liceul Cerchez).

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed