Un preot le-a spus copiilor că Moș Crăciun nu există

Un preot dintr-o parohie romano-catolică din Sicilia le-a spus, la slujbă, copiilor, că Moș Crăciun nu există, iar costumul este o invenție a companiei Coca-Cola.

Biserica și-a cerut scuze pentru gafa preotului Antonio Stagliano,  susținând că acesta nu a intenționat să spulbere visurile celor mici chiar înainte de marea sărbătoare creștină de la sfârșitul anului, ci doar încerca să le explice povestea reală a lui Moș Nicolae, informează The Guardian.

Episcopul Antonio Stagliano încerca să sublinieze adevărata semnificație a Crăciunului (sărbătoarea nașterii lui Isus) și povestea Sfântului Nicolae, un preot care oferea cadouri celor săraci și care a fost persecutat de împăratul roman, a precizat purtătorul de cuvânt al diocezei din Noto, Alessandro Paolino.

Întâi de toate, în numele episcopului, îmi exprim regretele pentru aceste declarații care au dus la dezamăgirea copiilor și vreau să precizez că intențiile sale au fost complet diferite”, a scris Alessandro Paolino pe pagina oficială de Facebook a parohiei.

Părinții s-au supărat foarte tare

“În mod cert, nu trebuie să spulberăm imaginația copiilor, ci să extragem ceea ce este bun din ea și pozitiv pentru viață. Moș Crăciun este o imagine foarte eficientă în a transmite importanța valorilor care țin de dăruire și generozitate. Însă atunci când această imagine își pierde semnificația reală, Moș Crăciun devine simbolul consumerismului, al dorinței de a cumpăra în neștire”, a mai spus acesta.

Precizările nu au fost însă în măsură să îi liniștească pe părinți care și-au exprimat nemulțumirea pe pagina de Facebook a bisericii, mulți acuzând prelații de faptul că distrug bucuria copiilor și se amestecă în tradițiile familiei, în vremuri și așa grele cauzate de pandemia de coronavirus.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed