Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, DEGRADAT teribil. Nu s-au luat măsuri de restaurare

Deşi este clasat ca monument istoric de categorie A, de importanţă naţională, în ultimii ani nu a fost luată nicio măsură pentru restaurarea parcului, fapt ce a dus la degradarea acestuia.Din podul de nuc, construit în anul 1930, s-au desprins bucăţi foarte mari din construcţia iniţială şi oricine se plimba cu barca pe acest lac trece la doar câţiva centimetri distanţă de aceste improvizaţii. Tot ce a mai rămas este prins cu nişte sârme.

 

Celebra zonă “la şahişti” arată mizerabil. Mesele sunt în stare avansată de degradare, iar la Rondul Romn, statuile marilor oameni de cultură români par uitate de lume.Gardul bătrânului parc stă să cadă, iar pavajul este distrus. În această atmosferă dezolantă, un turist german încearcă să plece cu o amintire.Toate acestea se întâmplă chiar peste drum de Primăria Capitalei. Municipalitatea anunţa în 2012 consolidarea acestor poduri, cu 3 milioane de lei. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă.

 

Iar acum, potrivit Stirileprotv, oficialii susţin că: “Primarul Capitalei a solicitat ALPAB să demareze de urgenţă procedurile de expertizare şi punere în siguranţă la podurilor din parc” şi că “procedura de achiziţie pentru revitalizarea Grădinii Cişmigiu a fost demarată la începutul anului 2018, dar a fost anulată pentru că nu a fost depusă nicio ofertă.”

 

Povestea Cişmigiului începe în secolul al 18-lea, când în acest loc a fost ridicată o cişmea. Iniţial, a fost un spaţiu mlăştinos, dar peisagistul Grădinilor Imperiale din Viena l-a transformat într-un parc feeric. În timp, în zonă au fost plantaţi 30.000 de arbori, iar unii dintre ei au rezistat până astăzi.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed