Urmările cutremurului de 7 grade din China. Câți oameni și-au pierdut viața

Ieri, 22 ianuarie 2024, în China s-a produs un cutremur devastator cu magnitudinea de 7 grade. Peste 120 de clădiri au fost avariate și 3 oameni au murit, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

”Seismul cu magnitudinea de 7,0 pe scara Richter a zguduit regiunea Xinjiang din vestul Chinei, pe 22 ianuarie 2024. Acesta a avut loc la ora 18:09:04 UTC (02:09, ora Chinei), la o adâncime de 13 km, în apropiere de granița dintre China și Kârgîstan.
Intensitatea macroseimică a seismului a fost de IX pe scara Mercari. În zona producerii seismului, care este una izolată și slab populată, au fost raportate 3 decese și mai mulți răniți. Din cele peste 120 de clădiri avariate, 47 de case s-au prabușit.
Seismul a fost urmat de peste 50 de replici cu magnitudine mai mare de 3, dintre care 5 au avut magnitudine mai mare de 5, într-un interval de doar 40 de minute. Acestea au fost resimțite în toată regiunea Xinjiang și în țările vecine, Kârgâzstan și Kazahstan”, au mai transmis reprezentanții INCDFP.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed