Vasile Blaga, demnitarul care a primit cel mai scump cadou în 2012

În perioada cât a condus destinele Senatului, Vasile Blaga a primit, între altele, un ceas deloc ieftin, marca Longines. Liderul PDL a mai primit o carafă cu mâner de cositor fasonat, manufacturată, în valoare de 140 de euro şi un tablou din mătase naturală, de 71 de euro. Toate obiectele au fost lăsate Senatului.

 

Senatorul PSD Titus Corlăţean a primit, printre altele, o ediţie trilingvă a volumului „Musa Urud – Două călătorii în Urud”, în valoare de 19 euro şi o plachetă acoperită cu plăcuţe de sidef, reprezentând scena Cinei cea de Taină, în valoare de 60 de euro. Corlăţean a luat bunurile acasă.

 

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit cadouri în valoare de 550 de euro, printre care o figurină de porţelan, un set de cafea tot din porţelan şi un obiect decorativ, cu motiv beduin. Vesela a rămas în patrimoniul Camerei.

 

Actualul președinte al Camerei, Valeriu Zgonea, a avut şi el parte de cadouri deloc de neglijat. A primit, spre exemplu, un platou de ceramică, manufacturat, de la preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, în valoare de 175 de euro, un obiect decorativ cu însemnele Parlamentului European de la preşedintele acestei instituţii, Martin Schultz, în valoare de 150 de euro. Dar si o vază de culoare roşie de la ambasadorul Chinei la Bucureşti, în valoare de 80 de euro, precum şi un tricou de fotbalist, inscripţionat „Belodedici”, de la preşedintele Serbiei.

 

Potrivit legii, demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exerciţiul funcţiei, iar dacă valoarea lor nu trece de 200 euro pot fi păstrate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed