AcasăMoney&PeopleMarele actor Victor Rebengiuc va fi omagiat la Premiile GOPO, ”Oscarurile românești”

Marele actor Victor Rebengiuc va fi omagiat la Premiile GOPO, ”Oscarurile românești”

Marele actor Victor Rebengiuc, omagiat la următoarea gala a prestigioaselor Premii GOPO. Cel mai important eveniment din industria cinematografică românească va avea loc anul acesta pe 3 mai, pe scena Teatrului Național ”I.L. Caragiale”.

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iscusiţi maeştri ai scenei şi ecranului românesc din toate timpurile, dar și actrița Mariana Mihuț vor fi onorați și aplaudați pentru întreaga carieră.

De sase decenii și jumătate în lumina reflectoarelor, marele actor român Victor Rebengiuc rămâne un spirit viu, plin de energie și, spre bucuria românilor, încă în activitate. Actorul emblematic al Teatrului Bulandra, unde joacă din 1957, dar și al Naționalului bucureștean (pe scena căruia a făcut istorie cu ”Regele moare”, Toți fiii mei” ori ”Umbre”), Rebengiuc a dovedit că este o personalizate atât de generoasă pe scenă și foarte discrete în afara sa.

Victor Rebengiuc, confesiuni șocante despre sfârșit. ”Nu mă tem de moarte”

Marele actor Victor Rebengiuc va fi omagiat la Premiile GOPO

Victor Rebengiuc a absolvit UNATC “I. L. Caragiale” Bucureşti în 1956, facultate unde a fost  rector între 1990 şi 1996. A obţinut mai multe premii UNITER, Premiul Asociaţiei Cineaştilor din România pentru filmul ”Tănase Scatiu” în anul 1976, pentru filmele ”Moromeţii” şi ”Pădureanca” în anul 1987, premii la Festivalul Internaţional de Film de la San Remo (Italia, 1988), la Festivalul Internaţional Santarem (Portugalia, 1988) pentru filmul ”Moromeţii” şi Premiul Uniunii Cineaştilor din România pentru filmul ”Balanţa” în 1992.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo 2022 au fost stabilite de un juriu de preselecție alcătuit din profesioniști din domeniu. 96 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2021 au intrat în competiție. Gala Premiilor Gopo 2022 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.

Elisabeta a II-a împlinește astăzi 96 de ani. Regina Marii Britanii sărbătorește la Norfolk

Ultimele Articole