AcasăExterneVictorie categorică! Moldovenii au un nou președinte!

Victorie categorică! Moldovenii au un nou președinte!

Maia Sandu a câștigat detașat alegerile și va fi prima femeie președinte al Republicii Moldova. După numărarea a 99,72% din buletinele de vot, Maia Sandu conduce cu 57,53% în fața lui Igor Dodon, care a obținut doar 42,47%.

Votul în Diaspora a fost zdrobitor în favoarea Maiei Sandu: 92,80% în favoarea candidatului pro-european, după numărarea a peste 95% din buletinele de vot.

 

A fost găsit locul de unde a izbucnit incendiul de la PIATRA NEAMȚ

 

Și în capitala Chișinău Sandu l-a învins pe prorusul Dodon, cu un scor de 59,70%-40,30%, după finalizarea numărăririi tuturor buletinelor de vot.

Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52,69%, respectiv 1.644.510 alegători s-au prezentat la urne în total.

 

Acesta este mesajul MEDICULUI EROU pentru ministrul TĂTARU!

 

Cele mai importante momente ale zilei:

Ora 21:13 Primele declarații ale lui Igor Dodon, după închiderea secțiilor de vot: „În următoarele zile voi anunța schimbări serioase în politica internă a țării”. El susține că are încredere că rezultatele alegerilor vor fi în favoarea sa, iar voturile adunate în țară vor depăși numărul celor din diasporă.

Ora 21:00 Urnele s-au închis, votul s-a încheiat în Republica Moldova. Datele preliminare ale exit-poll-ului realizat de Comunitatea WatcDog.md și Istitutul de Politici Publice arată că lidera PAS, Maia Sandu are 54,7%, aproape 10% în fața contracandidatului său Igor Dodon, transmite Agora.md.

sursa foto: Agora.md
sursa foto: Agora.md

Ora 20:00 Protest la Londra: Moldovenii, nemulțumiți că nu ajung buletine de vot.

Ora 19:45 Cu trei ore înainte de închiderea secției de votare, la Frankfurt s-au terminat toate cele 5.000 de buletine de vot. În fața secției de votare nr. 1/349, unde astăzi a fost anunțată alertă cu bombă așteaptă să-și exercite dreptul la vot alți zeci de moldoveni. Un reprezentat al secției de votare i-a îndemnat pe oameni să se deplaseze la altă secție de votare pentru a-și exercita dreptul la vot. „Regret că nu ați putut vota. Noi am făcut tot ce este posibil”, a menționat reprezentantul secției de votare, transmite agora.md.

Ora 19:27 De două ori mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova domiciliați în regiunea transnistreană s-au prezentat în turul doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, comparativ cu alegerile prezidențiale din 2016, atunci când Igor Dodon a fost desemnat câștigator.

Ora 19:15 Deși este interzis, alegătorii fotografiază buletinele de vot și le plasează pe rețelele de socializare. Până la ora 18:30, oamenii legii au semnalat 20 de cazuri de fotografiere a buletinelor, anunță șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian. Acesta a mai precizat că poliția a înregistrat peste 200 de sesizări cu privire la diferite incidente și încălcări cu caracter electoral, transmite agora.md.

 

 

Articolul integral pe G4MEDIA

 

 

Ultimele Articole