AcasăEconomieVirgil Popescu anunţă prelungirea perioadei de depunere a proiectelor în cadrul ”Schemei...

Virgil Popescu anunţă prelungirea perioadei de depunere a proiectelor în cadrul ”Schemei de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză”

”Important: Am prelungit, prin ordin, perioada de depunere a proiectelor pentru a obţine finanţare prin ”Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză”. Măsura de investiţii I.2 – Infrastructura de distribuţie a gazelor regenerabile, precum şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde şi / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice – sub-măsura 2.2 – Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză”, anunţă, marţi, ministrul Energiei.  

Virgil Popescu precizează că noul termen este 31 august ora 17.00. 

Potrivit schemei, se alocă fonduri pentru investiţii în construirea unei noi capacităţi de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză.  

Punerea în funcţiune a unei capacităţi de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puţin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an trebuie realizată până în trimestrul IV 2025. 

Solicitanţii eligibili sunt: 

producători de gaz natural, 

micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare de energie electrică, 

micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare/consumatoare de hidrogen, 

unităţi administrativ-teritoriale, 

institute naţionale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din aceşti actori. 

 

 

Ultimele Articole