Vitali Kliciko: După război, Zelenski va trebui să răspundă pentru greşelile sale

Vitali Kliciko, primarul Kievului, îl critică pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Edilul capitalei Ucrainei a acordat un interviu portalului 20 Minuten din Elveţia. Declaraţiile sale au fost preluate pe larg în Rusia şi Ucraina astăzi, 3 decembrie.

Fostul campion mondial la box, devenit primar al Kievului, l-a criticat pe Volodimir Zelenski, despre care a spus că a negat realitatea invaziei ce era pregătită de Rusia. El i-a reproşat preşedintelui ucrainean unele „greşeli”.

„Oamenii se întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiţi pentru acest război, de ce Zelenski a negat până în ultimul moment că se va ajunge la asta.Erau prea multe informaţii care nu corespundeau realităţii. Zelenski plăteşte acum pentru greşelile pe care le-a făcut”, a spus Vitali Kliciko în interviul respectiv, potrivit agenţiei de presă DPA.

Primarul Kievului se poziţionează de partea comandantului-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi. Acesta din urmă şi-a atras multe critici la Kiev, acum o lună, când a declarat că războiul a ajuns într-un impas.

„Bineînţeles că ne putem minţi euforic oamenii şi partenerii, dar nu poţi face asta la nesfârşit. Valeri Zalujnîi a spus adevărul. Câteodată oamenii nu vor să audă adevărul, dar până la urma acesta contează”, a afirmat Vitali Kliciko în acest context.

Primarul Kievului a criticat şi jocurile politice ce au loc în Ucraina. O ţară care se luptă pentru existenţa sa nu ar trebui să se ocupe şi de conflicte interne, a subliniat acesta.

Tocmai din acest motiv a refuzat să discute despre proiectele sale politice personale. La finalul interviului, el a recunoscut că îl sprijină până la urmă pe Zelenski. După război însă, preşedintele va trebui să răspundă pentru greşelile pe care le-a făcut, afirmă Vitali Kliciko.

„Preşedintele are o funcţie importantă astăzi şi trebuie să-l susţinem până la sfârşitul războiului. Dar când războiul se va termina, fiecare politician va trebui să dea socoteală pentru succesele şi greşelile sale”, a declarat edilul capitalei Ucrainei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri