Vladimir Putin merge în vizită, în Turcia. Despre ce va discuta cu Erdogan

0
FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin and Turkish President Tayyip Erdogan attend a meeting on the sidelines of the Shanghai Cooperation Organization (SCO) summit in Samarkand, Uzbekistan September 16, 2022. Sputnik/Alexander Demyanchuk/Pool via REUTERS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va merge în Turcia, în februarie, să se întâlnească cu omologul său, Recep Tayyip Erdogan, pentru a discuta “despre Ucraina și alte probleme”, a anunțat agenția rusă de stat TASS.

Potrivit consilierului pentru politică externă de la Kremlin, Yuri Uşakov, cei doi lideri vor aborda „problema situației din Ucraina” la viitoarea întâlnire. Acesta a menționat că cei doi vor discuta „inclusiv despre un posibil acord de pace”.

Vizitele internaționale ale președintelui rus au fost extrem de reduse de când Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele său, în martie 2023, pentru rolul avut în deportările copiilor ucraineni.

Turcia nu este parte semnatară a tratatului care a instituit Curtea Penală Internațională, cunoscut drept Statutul de la Roma al CPI, ceea ce înseamnă că nu are obligația de a-l reține pe președintele rus dacă acesta intră pe teritoriul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.