Vreți la mall sau în supermarket? Accesul va fi condiționat de pașaportul Covid

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că există discuții pentru impunerea unor restricții de acces în spațiile închise aglomerate, pentru persoanele nevaccinate, după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut.

Ioana Mihăilă a declarat că există discuții între reprezentanții ministerului Sănătății,  Departamentul pentru Situații de Urgență și specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică pentru a se impune restricții de acces în spațiile aglomerate, pentru personale nevaccinate.

Locurile publice în care accesul s-ar putea face doar pe bază de certificat de vaccinare sunt mall-urile, restaurantele, ba chiar și instituțiile de stat, după cum a precizat ministrul Sănătății.

”Avem câteva principii de la care plecăm. Cel mai important este că ne dorim să ţinem şcolile deschise cât mai mult timp posibil, aşa cum este în ordinul comun acum, până la 6 la mie incidenţă într-o localitate.

Şcolile vor fi deschise pentru învăţământul faţă în faţă, dacă nu se întâmplă nimic deosebit în ceea ce priveşte situaţia infecţiilor la copii. Un al doilea principiu şi un al doilea obiectiv pe care îl avem este să nu restricţionăm circulaţia persoanelor vaccinate. Şi un al treilea este să ne străduim să nu închidem acele sectoare ale economiei care au avut de suferit anul trecut, cum este, de exemplu, sectorul HoReCa”, a spus ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a mai adăugat ca accesul în restaurante, acolo unde riscul de infectare este foarte ridicat, să se facă pe baza certificatului european, fie pe baza celui de vaccinare. Aceasta a mai adăugat că toate certificatele vor fi verificate.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed