Zelenski, mesaj de 9 mai: ”Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide”

0

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat, în mesajul adresat naţiunii duminică seară, că 60 de civili a fost ucişi în atacul rusesc asupra şcolii din satul Bilohorivka, în regiunea Lugansk.

„În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor. O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali”, a spus Zelenski, potrivit News.ro.

„Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”, a mai acuzatpreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul în care Rusia sărbătoreşte, la 9 mai, victoria asupra Germaniei naziste.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, Ucraina „a arătat că face parte din lumea liberă şi din Europa unită”. „Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial. Dar Ucraina şi întreaga lume liberă o vor aminti”.

”Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide”, a mai spus Zelenski.