Zilele teatrului pentru copii la Biblioteca Națională din București

În perioada 11 – 12 mai, Biblioteca Națională a României organizează festivalul de teatru Mai departe scrie-n carte!, la care vor participa copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani și actorii de la Teatrul Muzical Ambasadorii. Intrarea este liberă la spectacolele prezentate de copii.

Trupe de teatru compuse din preșcolari și școlari cu activitate artistică şi literară personală, sub coordonarea directă a profesorilor și îndrumătorilor lor, vor juca în scenete, vor prezenta monologuri, momente comice, vor recita poezii, unele însoțite de acompaniament muzical, vor citi cu voce tare din opere literare consacrate și din creații literare proprii. 

Joi, în data de 11 mai, în deschiderea evenimentului, Teatrul Muzical Ambasadorii va prezenta spectacolul „Cutiuța muzicală. Aventurile Pălăriei fermecate”, unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din România, dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 3 – 10 ani, anunță Biblioteca Națională a României. Regia spectacolului poartă semnătura Laurei Vlădoiu, scenariul și muzica îi aparțin Lilianei Ștefan, aranjamentul muzical, Alexandru Bittman. Coregrafia este concepută de Ana Mihai. 

Distribuția: Grațiela – Jennifer Dumitrașcu; Tomy – Natalia Dragomir; Albertino – Bogdan Șerban; Cochețica – Ayona Andrinoiu; Rufus – Alexandru Mălăeru; Arlechina 1 – Ana Mihai; Arlechina 2 – Carmen Mărgărit; Broscoiul – Rico Farmazon; Broscuța – Monica Andreea Cuhartz; Șoricelul: Octavian Iuga; Șoricica: Silvia Ionașcu.

Teatrul oferă actorilor posibilitatea de a se transpune în personajele interpretate, de a încerca să devină cât mai convingători în transmiterea unui mesaj și de a empatiza cu publicul spectator și cu lumea înconjurătoare. De aceea, implicarea copiilor în piesele de teatru, pornind de la actul regizoral, interpretare, scenariu, le va furniza acestora mai multe cunoştinţe despre lume, realizându-se astfel o îmbogățire a experienţei lor de viaţă. 

În ceea ce privește publicul spectator, vizionarea spectacolelor de teatru reprezintă o metodă eficientă de stimulare a încrederii și stimei de sine, de combatere a timidității şi a tracului şi de a influența benefic imaginaţia și creativitatea. Vizionarea şi/sau audiția unor piese de teatru, monologuri, recitări sau prezentarea unor creații literare proprii nu fac decât să îmbogăţească din plin cunoştinţele generale ale copiilor, să îi ajute să pătrundă în noi universuri, să exploreze literatura destinată vârstei lor, operele clasice, să cunoască personajele cele mai simpatice și chiar personalități istorice reprezentative, să afle o serie de lucruri interesante despre autorii de literatură pentru copii și tineret.

Aceste zile se adresează tuturor iubitorilor de teatru, literatură și artă, familiilor și mai ales copiilor. 

Programul festivalului de teatruMai departe scrie-n carte!

Joi, 11 mai 

11:00 – 12:00 „Cutiuța muzicală. Aventurile Pălăriei fermecate”, Teatrul Muzical Ambasadorii. Loc de desfășurare: Ministerul Culturii, Aula. 

De la ora 12:30, copiii sunt așteptați în Ludoteca „Apolodor din Labrador”, Biblioteca Națională a României, Mezanin, pentru a participa la activitățile din program.

Vineri, 12 mai

Programul începe la ora 10:00.

Loc de desfășurare: Ludoteca „Apolodor din Labrador”, Biblioteca Națională a României, Mezanin.

Programul detaliat al celor două zile este afișat pe bibnat.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed