10 metode legale pentru a plăti taxe mai mici sau deloc

1. Deductibilități. Verifică dacă beneficiezi de toate deductibilitățile prevăzute de lege, de la asigurările voluntare pentru pensii și sănătate până la cheltuielile cu izolarea casei.

2. Beneficii. Dacă ai nevoie de mașină sau de locuință de serviciu, angajatorul tău ți le poate oferi fără să plătească impozite și contribuții pentru ele. La fel se întâmplă cu benzina sau reparațiile și amenajările. Lista de cheltuieli care pot fi acoperite de angajator poate include chiar și traininguri în țări exotice.

3. Cheltuieli.
Dacă dimpotrivă ai o mașină sau o locuință și le pui la dispoziție companiei, este firesc să primești chirie pentru ele. Întreabă contabilul cum – exact – trebuie făcute hârtiile.

4. Participare la profit. Procedura legală prin care angajații pot primi o parte din profit este complicată și riscantă, însă dacă angajatorul este de acord să cedeze angajaților o parte din acțiuni, atunci totul se poate face perfect legitim.

5. Call option. O variantă o reprezintă și opțiunile de cumpărare la preț fix, care îi permit angajatului să aștepte până când prețul acțiunilor crește, să plătească prețul mic stabilit inițial apoi să revândă acțiunile imediat, în profit.

6. Firma ta.
Dacă încasezi veniturile prin intermediul propriei companii, plătești impozit de 16% din profit și încă 16% din ce rămâne în momentul în care îți ridici dividendele. În total, 29,44%. Dar asta doar după ce scazi cheltuielile. Dacă firma are cheltuieli mari, plătești doar forfetarul. Citeşte mai mult pe Standard.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed