„2012” este liderul box office-ului SUA

Cu „2012”, Emmerich, care a mai regizat „Independence day” şi „The day after tomorrow”, închide trilogia filmelor despre dezastre. „2012”, film criticat de Vatican la câteva zile de la lansare, este o aventură despre un cataclism global care aduce sfârşitul lumii, însă în acelaşi timp povestea luptei eroice a unor supravieţuitori.

În peliculă, Emmerich pune elemente specifice filmelor cu dezastre, printre care şi distrugerea simbolurilor naţionale precum statuia lui Iisus din Brazilia, Big Ben-ul, Casa Albă, Turnul Eiffel sau Piaţa Sf. Petru, adăugând o serie de efecte speciale spectaculoase. Din distribuţia filmului bazat pe prezicerea calendarului maya potrivit căreia în 2012 se va sfârşi existenţa pământului fac parte John Cusak, Amanda Peet, Danny Glover, Thandie Newton şi Oliver Platt.

La nivel mondial pelicula, care din 13 noiembrie este disponibilă şi pe marile ecrane din România, a întregistrat încasări de aproximativ 225 de milioane de dolari.

Animaţia „A Christmas Carol”, o nouă ecranizare a celebrului roman omonim al lui Charles Dickens, de data aceasta 3D, se clasează următoarea în box office-ul american, cu încasări de 22,3 milioane de dolari.

Locul al treilea este ocupat de comedia „The Man who stare at goats”, cu George Clooney şi Ewan McGregor în distribuţie, povestea unui reporter în Irak şi a incursiunii unei unităţi a armatei americane în paranormal, care a strâns 6,2 milioane de dolari. Pelicula va avea premiera în România în 2010.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed