5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 27.06.2011

ZF: Jurământul pe care îl vor depune absolvenţii de MBA: „Jur că voi face bani responsabil. Jur că nu mă voi implica în acte de corupţie. Jur că voi conduce compania cu integritate”. Şcolile de MBA locale încep să asimileze practica de de­punere a unui jurământ la momentul absolvirii cursu­rilor, după modelul absolvenţilor de la Harvard care s-au angajat încă din 2009, după începerea crizei, să îşi pună cunoştinţele în slujba binelui societăţii, cum se practică şi în medicină prin jurământul lui Hipocrate.

Adevărul: Energia ieftină pentru Mittal ajunge în instanţă. Fondul Proprietatea a dat în judecată Hidroelectrica pentru contractul încheiat de producătorul de energie cu ArcelorMittal Galaţi vizând livrarea de electricitate. Reprezentanţii Hidroelectrica susţin că tranzacţia cu Mittal respectă toate procedurile pieţei de energie şi îi facilitează accesul la credite din partea băncilor.

Gândul – Banca Mondială: Rusia poate ajunge în situaţia Greciei. Reprezentanţii Băncii Mondiale sunt de părere că, până în 2030, Rusia poate ajunge să se confrunte cu o criză a datoriei suverane similară cu cea a Greciei, în cazul în care guvernul de la Moscova nu va reduce cheltuielile, informează Bloomberg. „Până în 2030, valoarea datoriilor va ajunge la un nivel imposibil de susţinut, aşa cum se întâmplă în cazul Greciei. În prezent suntem ajutaţi în mare parte de preţul petrolului şi nu de o politică macroeconomică foarte prudentă”, a declarat în cadrul unui interviu Sergei Ulatov, economist şef al biroului de la Moscova al Băncii Mondiale.

EVZ: Criza din Grecia ocoleşte băncile elene de la noi. Clienţii din România ai băncilor cu capital grecesc nu au avut nicio reacţie negativă legată de problemele cu care se confruntă statul elen. Băncile greceşti reprezintă, în prezent, 17% din sistemul bancar românesc, iar problema Atenei poate deveni rapid problema Bucureştiului.

România liberă: Ce perspective are România faţă de alte şapte ţări din regiune. Evoluţiile aşteptate în cazul României de către experţii consultaţi de Centrul german pentru Cercetări Economice Europene (ZEW) sunt printre cele mai slabe din regiune. Studiul lunar ZEW – ediţia din iunie a fost realizat prin consultarea a 73 de experţi ai pieţelor financiare (21 de experţi din Turcia) asupra perspectivelor mai multor indicatori economici in următoarele şase luni în Austria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi Turcia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed