Un business ultra-nişat cu un milion de euro profit în primul an: Link Resource

Se vede cu ochiul liber: în perioade de criză, apetitul antreprenorilor pentru risc scade. Sfat pentru cei care au curaj, totuși, să pornească pe cont propriu: nu vă îndepărtați prea departe de „casă“, adică de competențele pe care le aveți. Studiu de caz: Link Resource, un start‑up de criză „demarat cu un «asset» inițial constituit în jurul expertizei partenerilor“, spune Dragoș Dinu, fost CEO al celui mai mare grup farma local, A&D Pharma, și unul dintre cei patru parteneri ai companiei de consultanță.

„Asset“-ul despre care proaspătul antreprenor Dinu vorbește înseamnă, cumulat, peste 30 de ani de experiență în farma – trei dintre cei patru parteneri au peste zece ani de experiență în industrie. E suficient pentru un business? Chiar poate fi transformat un know‑how impresionant, dar extrem de nișat, în bani?

Răspunsul îl dau cifrele: primul an a adus pentru Link Resource primul milion de euro – un rezultat „peste așteptări“, spun cei doi parteneri, Dragoș Dinu și Alexandra Petrilă (ex‑Novartis), care au participat la discuția cu MONEY EXPRESS.

Iar „benzina“ care a alimentat motorul Link Resource e furnizată, surprinzător, chiar de stat: dacă România ar fi fost ceva mai stabilă legislativ, probabil că start‑up‑ul Link Resource, lansat tocmai la debutul crizei – la sfârșitul lui 2008 –, n‑ar fi putut avea chiar din primul an rezultate „peste așteptări“; iar dacă totuși ar fi avut, motorul businessului ar fi fost cu siguranță alimentat cu un altfel de combustibil.

Citeşte pe larg în MONEY EXPRESS

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed