Tudose: Personalitatea Majestății Sale va continua să inspire generații întregi de români care îl vor iubi cu sinceritate

„Lider cu simțul datoriei față de țară, Majestatea Sa rămâne în memoria noastră ca un depozitar al valorilor naționale și un apărător al intereselor autentice ale României. În numele lor și din dragoste pentru poporul său a fost întotdeauna pregătit să își sacrifice confortul personal dovedind faptul că un Rege se poate ridica întotdeauna deasupra vremurilor. Așa a putut ierta cu noblețe toate nedreptățile care i s-au făcut, știind că în definitiv acestea nu sunt decât proiecția fricii și a propriilor slăbiciuni ale celor care le-au săvârșit”, a spus premierul Mihai Tudose.

 

El a subliniat că după 1989, Majestatea Sa a înțeles că locul României este alături de statele libere și democratice, că România are și va avea rolul său bine definit între Aliații NATO și că România nu se poate dezvolta în afara Uniunii Europene.

 

„Și cu ideile sale, cu stăruință, înțelepciune și răbdare a lucrat astfel încât România să își regăsească destinul european și euro-atlantic, iar societatea românească să evolueze alături de marea familie a statelor lumii civilizate. În urmă cu șase ani, Majestatea Sa Regele Mihai a susținut sub aula Parlamentului un discurs testament. Un discurs istoric, căruia astăzi îi dăm noi sensuri”, a precizat premierul.

 

 

Tudose a ținut să precizeze că afirmând că a înțeles că responsabilitatea și interesul public trebuie să stea la baza deciziilor, politicilor și măsurilor luate și că nu se poate guverna fără deschidere spre dialog, fără a înțelege și accepta argumente, fără toleranță.

 

„Ca român înțeleg că este nevoie de moderație atât pentru omul politic, dar și pentru cei care conduc”, a spus Tudose.

 

 

Prim-ministrul consideră că Regele Mihai rămâne în istorie și că românii îi sunt datori, personalitatea vibrantă a Majestatății Sale continuând să inspire generații întregi de români.

 

„Este datoria de onoare a fiecărui bun român să cunoască adevărul despre omul de stat care a fost și rămâne Regele Mihai, despre curajul și demnitatea dovedite în momente cruciale ale istoriei recente a României sau despre puterea de a înțelege să renunți la binele personal, în favoarea binelui public. Sunt convins că personalitatea vibrantă a Majestății Sale va continua să inspire generații întregi de români, care îl vor iubi cu sinceritate, așa cum și Regele Mihai și-a iubit întotdeauna poporul în acel fel unic în care numai un suveran poate să o facă”, a conchis premierul.

 

 

La Şedinţa solemnă a plenului reunit al Parlamentului, dedicată omagierii Regelui Mihai, participă Principesa Margareta, Klaus Iohannis şi Patriarhul Daniel. Şedinţa este condusă de preşedinţii celor două camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed