Iohannis, reacție la afirmațiile lui Dragnea despre posibilitatea ca membrii PSD cercetați penal să facă parte din Guvern

„Aceste discuții sunt deocamdată discuții informale care se poartă. Eu cred că voi fi informat oficial despre persoanele care vor fi propuse. Însă părerea mea despre persoanele care sunt în curs de a fi cercetate penal sau care sunt în curs de a fi judecate penal, sau care au condamnări penale o cunoașteți. După părerea mea nu au ce căuta în fruntea statului”, a declarat președintele, întrebat despre faptul că liderul PSD nu exclude posibilitatea ca unele persoane cercetate penal să facă parte din viitorul Guvern.

 

 

„Aceasta poziție a mea este foarte bine cunoscută. Din păcate, ea încă nu se regăseșete în Constituție, dar consider că trebuie să facem cu toții un efort de îmbunătățire a acestei situații. De aceea am propus și când am fost CSM, poate vă amintiți, că dacă tot ne apucăm să discutăm despre Constituție și ce trebuie să facem mai bine acolo, atunci eu consider că principiul integrității trebuie să fie înscris chiar în Constituție”, a explicat președintele.

 

 

Întrebat la finalul ședinței CExN de luni dacă din componența viitorului Cabinet pot face parte membrii PSD cercetaţi penal, Liviu Dragnea a răspuns ferm că da.

 

„Am hotărât să ne facem noi Guvernul şi nu alte instituţii. Am hotărât să ţinem cont de voturile românilor din decembrie anul trecut şi să ne facem noi Guvernul”, a subliniat șeful PSD, întrebat de ce nu se vor respecta criteriile de integritate dorite de fostul premier Mihai Tudose în privinţa miniştrilor.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed