Scandal fără precedent la UNGURI! De la ce a plecat totul

Ungaria a ajuns din nou subiect în presa internaţionlă, în contextul unor acuzaţii legate de clientelismul larg răspândit şi tentativa elitei politice şi a oligarhilor de a acapara suprafeţe vaste de teren din ţară.

Aceştia au fost acuzaţi de faptul că au abuzat de puterea lor, acaparând terenuri şi deturnând banii plătitorilor europeni de taxe pentru a-şi umple propriile buzunare, scrie Euronews.

Proprietatea imperială veche de 200 de ani Hatvanpuszta, din regiunea Felcsút se numără printre numeroasele imobiliare deţinute de familia prim-ministrului Viktor Orban, potrivit lui Gabi Horn, jurnalist de investigaţii la platforma Átlátszó.

„Mulţi oameni se întreabă de unde vin banii pentru astfel de proiecte mari”, a precizat Horn. „Şi de ce rudele şi prietenii guvernului sunt cei care obţin contractele?”

De asemenea, s-au pus întrebări legate de terenuri deţinute de Lőrinc Mészáros, un prieten din copilărie al prim-ministurlui. Unii maghiari susţin că el este omul din faţă al lui Viktor Orban, gestionând o mare parte din averea premierului. Mai multe legături de afaceri, inclusiv contracte imobiliare de terenuri i-ar conecta pe cei doi.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed