FLORIN CĂLINESCU: ”Dacă spaima de 5G este legată de povestea cu virusul, atunci totul ar fi îngrozitor”

Cu ocazia Zilei Pământului, actorul și omul de televiziune Florin Călinescu s-a întrebat de ce planeta noastră are dor o singură zi pe an, când ar trebui să aibe 365 de zile. ”Astăzi este Ziua Mondială a Pămânntului și nu știu de ce are o singură zi amărâtul ăsta de Pământ. Câteodată îi facem umbră degeaba, câtedoată cu folos. Dar ce cele mai multe ori îl distrugem cu cerbicie”, spune Călinescu.

Acesta spune că în viitor mâncarea  va fi din ce în ce mai greu de obținut. ”Dacă toată lumea se va duce să lucreze la oraș, în diverse domenii foarte necesare, să facă diverse aplicații pentru telefoane și laptopuri, vor rămâne foarte puțin să lucreze pământul. Ați văzut că și Germania și Austria și Anglia se bazează pe români pentru românii sunt buni la cârcă. Au nevoie de noi pentru că avem cârca tare”, a mai spus Călinescu.

Actorul a tratat apoi problema defrișărilor și a taxat ideea autorităților care spun că România mai mult importă decât exportă, ironizând faptul că lemnul merge într-o fabrică cu capital românesc, când colo aceasta este controlată de austrieci. ”Noi suntem niște idioți care vedem că vehiculele pline cu copaci pleacă din țară. Executivul spune că ele intră în țară și toate se duc acolo în Bucovina pentru a face profit unei firme care am înțeles că este românească”.

În continuare, Călinescu a abordat subiectul epidemiei și cel al tehnologiei 5G și a remarcat o coincidentă. ”Orașul din China, Wuhan, ar fi primul din lume cu 5G. Nu sunt prăpăstios, nu sunt nici apocaliptic. Nu îmi este foarte clar cui îi este necesar acest 5G? La ce i-o trebui cetățeanului care se duce și muncește 5 G? Pe deoparte a acestei realități sunt cei care spun că acesta distruge iar pe de cealaltă parte sunt cei care spun că 5G are o parte bună. Dacă spaima de acest 5G este legată de povestea cu virusul, atunci totul ar fi îngrozitor. Nu cred că o să apuc 11G sau tot felul de lucruri. Noi avem în corp aproape tot tabelul lui Medeleev, inclusiv metalele. Vă dați seama ce se întâmplă când trec curentul electric și undele radio prin noi. Probabil scade imunitatea, probabil nu este sănătos pentru corpul ăsta.  Probabil și pământul devine din ce în ce mai detriorat de specia umană. Dacă eu mă duc și cumpăr două pungi de morcovi și de păstârnac peste două zile le găsesc putrezite, pline de bale, și de muci, ca melcii striviți de o mașină, ceva îngrozitor. Uit, mă duc și iar bag în mine. Și astea sunt legume. Probabil totul este prelucrat, probabil totul este grăbit, probabil totul este chimicalizat începând de la sămânță și până la ultimul domeniu de activitate lucru care produce un profit imens câtorva companii de pe glob”, a mai spus Călinescu.

Călinescu a ținut să își ceară scuze Pământului, de ziua lui, pentru că unii semeni își bat joc de el. ”Pământule, te rog să ne ierți pentru că încă ne suporți. Unii își bat joc de tine și fac un profit imens. La ce le-o trebui banii și puterea dacă până și băiatul ăsta de la Suceava, Pimen, la 90 de ani s-a pricopsit cu covidul ăsta și în imensa lui bănătate Dumnezeu i-a trimis un elicopter să-l aducă la București în loc să bage 7 oameni maturi? O înaltă față bisericească cu un trecut destul de dubios a fost adus repede la București cu elicopterul într-o încercare de a-l pune la punct cu virusul ăsta. Ceilalți români nu au șansa asta. Suceava este un etalon al grijii față de om prim spitalul acela mirobolant. Dragă Pământule îți mulțumesc că ești alături de noi și că ești călcat în picioare de bocancii grei ai unor țări inconștiente printre care s-ar putea să ne numărăm și noi”, a conchis Călinescu.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed