SCANDALUL de la 1! BARNA tocmai a făcut o propunere. La mișto

Liderul USR Dan Barna a susținut, joi, într-o conferință de presă, că filmul difuzat de Antena 3 cu sacii de voturi reprezintă o „manipulare înfiorătoare” și „arată disperarea teribilă a lui Tudorache și imposibilitatea PSD de a accepta că bucureștenii i-au dat afară cu mătura”. Despre solicitarea PSD de anulare a alegerilor în București, Barna a răspuns ironic că, „dacă tot ne batem joc”, să fie anulate în toată țara.

 

Barna a acuzat „campania murdară, jegoasă și revoltătoare” și a susținut că Dan Tudorache a încercat să fraudeze alegerile, însă a fost prins, iar acum s-a gândit ce să mai inventeze.

 

„Au mai jucat o carte disperată azi-noapte pe televiziunile de casă, încercând să prostească bucureștenii, că niște imagini banale firești din activitatea BES 1 sunt dovada unui complot. Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, dar scăparea de PSD și de această mizerie ordinară este o chestiune de viață și de moarte pentru democrație, nu doar în București, ci în România”, a continuat liderul USR.

 

Acesta a explicat că imaginile difuzate sunt din seara zilei de luni, de la Biroul Electoral al Sectorului 1, care era în plină activitate, încerca să finalizeze validarea celor 9 secții unde nu se potriveau cheile, iar la acel moment reprezentanții tuturor partidelor erau acolo.

 

„Ușa din încăperea cu sacii dă exact în biroul electoral, în spațiul unde lucrau toți reprezentanții partidelor. Deci nimeni nu a furat sacii. Domnul care manipula sacii e șoferul lui Tudorache. E personal tehnic la biroul electoral și el a ieșit cu sacii în mână la indicațiile președintelui biroului electoral. Colegii mei care apar în film sunt candidați la Sectorul 1 și au fost invitați de președintele biroului să asiste ca observatori la preluarea sacilor și ducerea lor în cealaltă cameră. Biroul Electoral de Sector, prin președintele său, a decis ca acolo unde nu se închideau cheile să verifice în saci, să numere pe listele de votanți să vadă câte semnături sunt. În al doilea set de imagini, în care sacii sunt readuși, persoana care așază sacii e domnul Gâlcă Mihai Florentin reprezentant în biroul electoral al PPUSL, partidul dlui Voiculescu. Aceasta este fluxul evenimentelor din seara respectivă”, a explicat Dan Barna.

 

Liderul USR a acuzat că „motivul scenariului este următorul: se încearcă să se pună presiune pe Biroul Electoral de Sector și președintele său pentru că urmând să se ia o decizie poate îi sperie”.

 

„Nu vom accepta niciun fel de presiune de acest tip și oricâtă mizerie va fi distribuită în emisiuni, USR va rămâne consecvent principiului legalității. Simpla idee că USRPLUS, care nu sunt în guvernarea locală de la Sectorul 1, nu avem personal angajat în clădirea respectivă, să se sugereze că noi am fi putut să intervenim în procesul electoral e o prostie”, a mai declarat Barna.

 

Liderul USR a acuzat „manipularea infiorătoare: o televiziune a decis să taie niște bucăți și să spună că, vezi Doamne, ce se întâmplă”.

 

Barna a precizat că așteaptă ca autoritățile să spună ce era cu acele procese verbale în alb în sediul de campanie al PSD.

 

Întrebat despre solicitarea PSD de anulare a alegerilor în București, Dan Barna a răspuns ironic: „E păcat să anulăm alegerile doar pe București, dacă o facem să o facem pe toată România dacă tot ne batem joc. Nu a ieșit golăneala de la Sectorul 1 și acum se dă pe București, iar în două zile mă aștept pe toată țara”.

 

Liderul USR a spus că, în mod serios, nu crede că are cum să se ia o astfel de decizie.

 

„Filmul arată disperare teribilă pentru Tudorache și imposibilitatea PSD de a accepta că bucureștenii i-au dat afară cu mătura”, a adăugat el.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed