Delta Air Lines şi Northwest dau naştere celui mai mare transportator aerian din lume

 
Valoarea tranzacţiei dintre Delta şi Northwest depăşeşte 3 miliarde de dolari şi are ca principal scop reducerea costurilor generate de creşterea puternică a preţului la petrol, dar şi asiugarea unui avantaj competitiv în faţa concurenţilor la nivel global. Sub termenii fuziunii, care va da naştere celui mai mare transportator aerian din lume, acţionarii Northwest vor primi 1,25 de acţiuni Delta pentru fiecare titlu pe care îl deţin.

Comparativ cu preţul de închidere de ieri, înseamnă un câştig de 17% pentru acţionarii Northwest. După ce abia au reuşit în 2006 să mai recupereze din pierderile de peste 35 de miliarde de dolari pe care le adunaseră de-a lungul ultimului deceniu, companiile aeriene americane speră că fuziunile le-ar putea ajuta să obţină mai mulţi bani de la pasageri pe măsură ce numărul de zboruri se va reduce, iar o cotă mai mare de piaţă le-ar putea da puterea de a creşte preţurile.

De asemenea se simte, ca şi pe alte pieţe, o puternică nevoie de consolidare pe piaţa transportatorilor aerieni din Statele Unite, mai ales în condiţiile în care preţurile la carburanţi cresc pe zi ce trece, economia este tot mai slabă, iar companiile europene devin o concurenţă tot mai serioasă.

În acest context, specialiştii se aşteaptă să vadă şi alte mişcări de acest timp, prima dintre ele fiind fuziunea dintre Continental Airlines şi United Airlines, despre care există zvonuri cum că ar putea fi anunţată în următoarele zile.

Revenind la alianţa dintre Delta şi Northwest, prima dintre companii îşi va păstra sediul în Atlanta şi va opera în continuare sub sigla Delta, însă acum se va bucura de venituri de peste 35 de miliarde de dolari şi aproximativ 35 de miliarde de dolari. La conducerea nou formatului conglomerat se va afla actualul director executiv al Delta, Richard Anderson. Fuziunea este benefică şi pentru angajaţii celor două companii care vor primi o participaţie la profit de 3,5 până la 4%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed