Cum a cheltuit Primăria peste 3,5 milioane de euro din banii bucureștenilor pentru un spital care nu se va mai construi

Administrația Firea a cheltuit peste 3,5 milioane de euro doar ca să înceapă lucrările la un spital uriaș în Pipera, pe care Nicușor Dan nu îl va construi.

 

 

Un tânăr a fost reținut după mesajul de amenințare cu moartea în cazul actriței Maia Morgenstern

 

 

Administrația Firea a anunțat încă de pe 11 decembrie 2019 că a terminat un studiu de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan ”Sfântul Sebastian”, potrivit Spotmedia.ro

 

 

Scandal la ședința PNL, provocat de prezența lui Raed Arafat: E o greșeală politică MAJORĂ

 

 

N-a spus atunci cât a costat întocmirea documentului, ci doar că viitorul spital urma să fie a doua cea mai mare clădire din România după Palatul Parlamentului.

 

Urma să aibă, printre altele, saloane pentru 1.000 de paturi, 37 de săli de operație, un turn cu locuințe pentru medici și cu un heliport pe acoperiș, dar și o aripă dedicată doar mamei și copilului nou-născut (care n-ar trebui considerați bolnavi și nici cazați laolaltă cu ei – n.red.).

 

Firea avea chiar și o machetă de mari dimensiuni a spitalul metropolitan, la intrarea în birou.

Pe 10 iulie 2020, fostul primar general a anunțat că a semnat un contract cu două companii municipale – Trustul de Clădiri Metropolitane SA și Consolidări SA – care urmau să proiecteze și construiască spitalul.

 

Pe 10 iulie 2020 – cu mânecile suflecate și cască de constructor – Firea s-a dus la fostă autobază STB din Pipera pentru a inaugura lucrările.

 

Cu zâmbetul pe buze, fostul primar general a arătat la o planșă instalată adhoc, s-a urcat într-un buldoexcavator și a susținut că e o zi istorică.

 

În lunile care au urmat, pe la fosta autobază Pipera s-au perindat câteva zeci de muncitori și utilaje. S-a săpat o groapă destul de adâncă. Ba chiar la un moment dat a apărut o cifă care părea să toarne ciment.

 

Dar se muncea fără chef și era clar că acolo nu urma să se ridice a doua cea mai mare clădire din România după Palatul Parlamentului!

 

Iar după ce Firea a pierdut alegerile, șantierul a înghețat.

Nicușor Dan a spus că vrea să facă un spital nou pentru bucureșteni, dar nu va continua proiectul megalomanic al Gabrielei Firea din Pipera.

 

articolul integral aici:

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed