ALERTĂ! Se dă lege pentru criptomonede

Deputatul Cătălin Tenință a anunțat că fluxul legislativ de la Camera Deputaților a intrat proiectul de lege inițiat de Guvern care va reglementa protecția pentru deținătorii de monedă virtuală (adică pentru criptomoneda).
”Până acum nu exista o reglementare clară care să asigure de pildă ca „furtul” de cryptomonedă prin mijloace electronice este pedepsit. Sigur, se putea recurge la invocarea altor infracțiuni din domeniu cum ar fi accesul ilegal intr-un sistem informatic, însă sustragerea în sine nu era pedepsită”, a spus parlamentarul.

Proiectul se discută mâine

Pe ordinea de zi de miercuri de la Comisia pentru Drepturile Omului se discută Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi pentru dispunerea unor măsuri de transpunere a Directivei (UE) 2019/713 a Parlamentului European şi a Consiliului din 17 aprilie 2019 privind combaterea fraudelor şi a contrafacerii în legătură cu mijloacele de plată fără numerar şi de înlocuire a Deciziei-cadru 2001/413/JAI a Consiliului. Adică pentru transpunerea în legislația internă, în Codul Penal, a Directivei Non-cash a UE, cea care reglementează domeniul combaterii fraudei și a infracțiunilor înrudite cu privire la moneda electronică și virtuală.
”În teorie, până la finalul acestei sesiuni (final de iunie), ar trebui ca această lege importantă nu doar pentru posesorii de criptomonedă, dar și pentru combaterea phishingului să fie votată în plen și să fie trimisă la Președinție pentru promulgare”, a mai spus Teniță.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed