ALERTĂ Ucraina cere Rusiei o întâlnire în următoarele 48 de ore

UPDATE:  Ministrul de externe Dmytro Kuleba a declarat că Rusia a ignorat cererile oficiale de a explica detaşarea de trupe la graniţă. El a spus că următorul pas este solicitarea unei întâlniri în următoarele 48 de ore pentru transparență cu privire la planurile Rusiei.

Rusia a negat orice plan de a invada Ucraina, în ciuda celor 100.000 de soldați detaşaţi la granițele Ucrainei. În timp ce SUA susţine că Rusia ar putea începe cu bombardamente aeriene „oricând”, mai multe state și-au îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina.

Ambasadorul Ucrainei la Londra, Vadym Prystaiko, şi-a retras comentariile pe care le-a făcut la BBC, în care spunea că Ucraina este dispusă să fie „flexibilă” cu privire la ambiția sa de a se alătura NATO, care ar fi fost o concesie majoră pentru Rusia.

____________________________________________________________________________

 

Ucraina ar putea renunţa la candidatura sa la NATO pentru a evita un război cu Rusia, a afirmat ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, citat luni de BBC, transmite Reuters.

O asemenea evoluţie ar fi o concesie majoră faţă de Moscova, în răspuns la desfăşurarea de trupe ruseşti la graniţele Ucrainei, notează Reuters.

Ambasadorul Vadim Pristaiko a declarat pentru BBC că Ucraina este dispusă la „flexibilitate” în legătură cu obiectivul său de a adera la alianţa militară occidentală, aderare despre care preşedintele rus Vladimir Putin a spus că ar putea duce la un război.

„Am putea – mai ales fiind ameninţaţi astfel, şantajaţi cu asta şi împinşi la acest lucru”, a fost citat Pristaiko, răspunzând la întrebarea dacă Kievul şi-ar putea schimba poziţia cu privire la aderarea la NATO.

Ucraina nu este membră a Alianţei nord-atlantice, dar la summitul NATO din 2008 i s-a oferit perspectiva aderării, ceea ce ar aduce alianţa condusă de SUA chiar la graniţa Rusiei, menţionează Reuters.

Sursa: Agerpres

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed