A apărut pretextul? Rușii separatiști acuză forțele speciale ale Ucrainei că le-au răpit un militar

Fortele de securitate ucrainene au rapit un militar al autoproclamatei Republici Populare Lugansk, a declarat duminica purtatorul de cuvant al Militiei Populare a RPL, Ivan Filiponenko, citat de TASS

„La 22 ianuarie, un militar al Militiei Populare a RPL a fost rapit de un grup de sabotaj al fortelor armate ucrainene, in timp ce patrula intr-o sectiune a zonei Svetlodarskaia (o sectiune importanta din punct de vedere strategic in apropierea satului Svetlodarsk)”, a declarat Filiponenko, citat de LuganskInformCenter.

„In timpul anchetei, s-a stabilit ca militarul a raportat o activitate suspecta in padure si, fara sa astepte intariri, [a decis] sa verifice zona. Probabil ca el a impiedicat [fortele Kievului] sa avanseze in continuare in republica”, a precizat purtatorul de cuvant al Militiei Populare.

Purtatorul de cuvant a subliniat ca miscarile Kievului au contrazis primul paragraf al acordurilor suplimentare de incetare a focului, care interzicea actiunile de recunoastere si sabotaj. Filiponenko a facut apel la observatorii internationali sa inregistreze incalcarea incetarii focului de catre Kiev si sa ajute la intoarcerea soldatului rapit.

Militia Populara a mai precizat ca militarul rapit ar putea fi torturat si supus la diverse droguri pentru a obtine marturii false.

Din 27 iulie 2020, in Donbas au intrat in vigoare masuri suplimentare de control al incetarii focului. Conform acordului, partilor aflate in conflict din Donbas li se interzice sa desfasoare operatiuni ofensive si de recunoastere, sa foloseasca orice tip de aeronave, sa deschida focul si sa desfasoare arme grele in localitati populate.

Cu toate acestea, in ciuda acordurilor, conflictul din Donbas a inceput sa se agraveze la sfarsitul lunii februarie. Ciocnirile intense au fost reluate pe linia de contact, provocand morti si victime de ambele parti. La 13 octombrie, situatia s-a agravat din nou dupa ce fortele Kievului l-au capturat pe reprezentantul biroului LPR la Centrul Comun de Control si Coordonare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed