AcasăMoney&PeopleA fost inaugurat Teatrul de Vară Jean Constantin din Techirghiol. Dorel Vișan:...

A fost inaugurat Teatrul de Vară Jean Constantin din Techirghiol. Dorel Vișan: ”S-a creat un teatru când casele de cultură se închid sau se fac săli de jocuri”

A fost inaugurat Teatrul de Vară Jean Constantin din Techirghiol. Este localitatea unde, în urmă cu 95 de ani, a venit pe lume marele artist al cinematografiei românești.
La 12 ani de când Jean Constantin a trecut în neființă, primăria orășelului dobrogran a reușit printr-un efort lăudabil să reabiliteze instituția de cultură cu fonduri europene. Teatrul de Vara ce acum poartă numele lui Jean Constantin are o capacitate extinsă, de 612 locuri și a fost ridicată și o nouă clădire ce va găzdui un centru multifunctional.
Printre cei care au participat la inaugurarea teatrului s-au numărat cunoscuta vedetă de televiziune Dan Negru (care a fost și prezentatorul evenimentului), marele actor Dorel Vișan, Rică Rducanu și Tavi Colen și Ionuț Galani, cel care s-a îngrijit de maestru în ultimii ani din viața acestuia.

Bono de la U2 a povestit că are un frate vitreg de existența căruia nu a știut nimic zeci de ani

A fost inaugurat Teatrul de Vară Jean Constantin din Techirghiol. Dorel Vișan: ”S-a creat un teatru când casele de cultură se închid sau se fac săli de jocuri”
”Oamenii care au ostenit aici pentru această lucrare parcă lucrează împotriva valului: au creat un teatru când casele de cultură se închid sau se fac săli de jocuri etc. De aceea este un moment și mai emoționat, uitați câtă lume a venit, deci oamenii au nevoie și de asta, de cultură, să se reapropie de sufletul lor“, a declarat Dorel Vișan, genialul actor al teatrului și cinematografieie românești, care ieri a împlinit 85 de ani.
Din 1960, Jean Constantin, poreclit în branșa artistică ”Frumosul de la Marea Neagră”, a jucat în aprope 70 de producții cinematografice, “Brigada diverse în acțiune”, ”Misterele bucureștilor”, ”Toate pânzele sus”, ”A doua cădere a Constantinopolului”

VIDEO: Ziua de Constanța

A murit Ștefan Petreuș, ultimul din celebri Frați Petreuș ai folclorului românesc

Ultimele Articole