A jucat finala la Wimbledon contra lui Roger Federer! Acum cerșește mâncare de la prieteni

0
33

Mark Philippoussis este jucătorul împotriva căruia Roger Federer a câștigat prima sa finală de Grand Slam, la Wimbledon 2003. Într-un interviu pentru presa australiană, fostul jucător, acum în vârstă de 44 de ani, și-a povestit greutățile din carieră.

Ajuns până pe locul 8 mondial, Mark Philippoussis a povestit cum risipa și accidentările frecvente i-au „mâncat” din venitul acumulat din tenis și cum a ajuns chiar să cerșească mâncare de la prieteni pentru a supraviețui alături de familia sa.

„Familia mea este totul pentru mine, este prioritatea mea absolută. Am avut visul de a deveni jucător de tenis profesionist și familia mea a pus la bătaie toate resursele financiare. Tatăl meu avea o slujbă bună într-o bancă și a renunțat pentru că a vrut să mă ajute să-mi îndeplinesc visurile”, a explicat Mark.

„Când ești sportiv, ultimul lucru pe care ți-l dorești e că mereu ți se spune: adună pentru zile negre. Simți că ești vulnerabil când te accidentezi și trebuie să te sprijini de ceva. Nu poți avea mentalitatea asta pentru că trebuie să mergi înainte, trebuie să te recuperezi, să fii bine. Am fost pe tușă câteva luni. Nu-mi puteam permite multe, a trebuit să îi rog pe prietenii mei să-mi cumpere mâncare”, a continuat australianul.

Mark Philippoussis a explicat momentul în care a trebuit să se opereze pentru a șasea oară la genunchi, în 2009.

„Mâncam paste cu varză 7 zile din 7, până a devenit mâncarea mea preferată. Mama spunea că e mâncare de săraci, pentru că era foarte simplă. Mi-a fost foarte rușine pentru că ei mi-au oferit visul lor și aveam responsabilitatea de a avea grijă de ei. Eram în depresie, totul era negru. Nu există durere mai mare decât să-i văd pe cei dragi mie suferind din cauza acțiunilor mele”.

”Obișnuiam să schimb mașinile ca pe șosete, fiindcă mă plictiseam. Mă uitam la film, la Bad Boys, și ziceam: Doamne, a apărut noul Porsche turbo, după care îmi sunam agentul și-i ziceam să îmi găsească mașină. Atât de ridicol eram. Nu exagerez când spun că schimbam unele mașini zilnic”

În 2003, a fost un eveniment celebru când Mark Philippoussis a preferat să-și cumpere un Dodge Viper, de 100.000 de dolari, fiindcă nu voia să aștepte taxiul. A vândut mașina a doua zi! Avea 15 motociclete, iar lucrurile au luat-o razna după ce s-a retras, în 2006. În 2009, a fost nevoit să plătească ipoteca propriei case cu banii împrumutați de la părinți. Și-a tăiat cheltuielile și a reușit apoi să revină pe linia de plutire.