Acestea sunt persoanele cele mai vulnerabile la infectarea cu coronavirus

0

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit luni seară despre coronavirus și despre cum afectează virusul mai mulți indivizi. Potrivit acestuia, vulnerabilitatea crește odată cu înaintarea în vârstă.

 

Adrian Streinu-Cercel, a declarat că persoanele în vârstă sunt mult mai vulnerabile la infectarea cu coronavirus, în timp ce copiii sunt mai puţin expuşi la acesta.

 

„Este un virus care atacă în special persoanele în vârstă. Copiii sunt mai puţin expuşi la acesta”, a precizat Streinu-Cercel, într-o conferinţă.

 

Acesta a vorbit și despre achiziţia termoscanerelor, care urmează să fie realizată în cel mai scurt timp, procedură ce este derulată prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, din subordinea Ministerului Finanţelor.

 

De asemenea, Streinu-Cercel a făcut apel la calm şi vorbit despre gripa sezonieră, care afectează foarte mulţi români şi totuşi nu se vorbeşte atât de mult de ea.

 

Alături de el, la conferința de presă au fost prezenți ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, informează Agerpres.