Acţiunile Palantir, companie de AI în domeniul apărării şi informaţiilor din SUA, au crescut cu peste 25% datorită rezultatelor trimestriale

Veniturile trimestriale ale Palantir au crescut cu 20%, până la 608,4 milioane de dolari, faţă de cele 602,4 milioane de dolari aşteptate de Wall Street.

Palantir a spus că se aşteaptă să raporteze venituri între 612 şi 616 milioane dolari în primul trimestru, mai puţin faţă de cele 617 milioane dolari anticipate de analişti.

Într-o scrisoare adresată acţionarilor, CEO-ul Alex Karp a spus că cererea pentru modele lingvistice mari în SUA va continua.

Palantir şi-a extins platforma de inteligenţă artificială sau AIP, iar Karp a spus că a efectuat aproape 600 de proiecte pilot cu această tehnologie anul trecut.

Analiştii de la Citi au adus ratingul acţiunilor Palantir la neutru, de la vânzare, şi şi-au majorat preţul ţintă al acestora de la 10 USD la 20 USD.

El a spus că Palantir a livrat un trimestru al patrulea ”mai puternic decât se aştepta”, impulsionată de ”impulsul inovator” al unităţii comerciale a companiei, dar încă are unele rezerve cu privire la previziunile conservatoare pentru întregul an pentru sectoarele sale comerciale din afara SUA.

”Vedem că aceste riscuri sunt echilibrate de potenţiale opţiuni de apel pentru noua monetizare AI (AIP) şi de îmbunătăţirea contractelor guvernamentale americane până în 2024”, au scris analiştii într-o notă de marţi.

Analiştii Jefferies au actualizat, de asemenea, acţiunile şi au spus că Palantir a livrat un trimestru ”impresionant”, condus în parte de creşterea sa pe segmentul comercial în SUA.

Analiştii Jefferies au spus că au retrogradat acţiunile Palantir la începutul anului, deoarece credeau că va dura pentru ca platforma sa de AI să aibă un efect real, dar acum cred că Palantir se află într-un ”punct de inflexiune”.

”Suntem impresionaţi de faptul că AI Platform (AIP) creşte mai repede decât aşteptările noastre iniţiale şi considerăm că este oportun să facem o actualizare a acţiunilor pentru a reflecta impulsul. Ne-am înşelat, dar nu suntem încăpăţânaţi.”, au scris analiştii într-o notă de marţi.


 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri